Очакват се валежи на старта на новата седмица, сочи прогнозата

...
Очакват се валежи на старта на новата седмица, сочи прогнозата
Коментари Харесай

Очакват се валежи на старта на новата седмица

Очакват се превалявания на старта на новата седмица, сочи прогнозата нза времето на Българска национална телевизия.

По-често облачно ще се задържи през днешния ден времето в планинските региони, както и в Североизточна България, където и тук-там едва ще превали. В останалите региони от страната облачността постоянно ще понижава до слънчево време. Ще духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°.

И през нощта в по-голямата част от страната ще остане безоблачно, със слаб, най-вече западен вятър, само че на следващия ден още сутринта ще стартира бързо нарастване на облачността. Минималните температури ще са сред 2° и 7°. Максималните ще се намалят и ще са от 11° до 16°. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който вечерта ще стартира да се усилва и с него ще нахлува по-студен въздух.

Около обяд от юг ще стартират превалявания от дъжд, които денем и през нощта против вторник в Западна и Централна България ще са интензивни и обилни, тук-там съпроводени и с гръмотевици.

Облачно, мъгливо, доста прохладно и с превалявания ще бъде времето в планините. Границата сред дъжд и сняг ще бъде на надморска височина към 1500 м. Ще духа сдържан, вечерта мощен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин - краткотрайно плевел от юг-югоизток.

Не единствено у нас, само че и на Балканите ще има превалявания от дъжд, в западната половина от полуострова - съпроводени от гръмотевици, на доста места там количествата ще са обилни. В планинските региони преваляванията ще са от дъжд и сняг.

У нас, във вторник захлаждането ще продължи. Ще има превалявания от дъжд, който в Северозападна България и във високите полета ще минава в сняг. Максималните температури ще са в необятни граници - от едвам 3°-4° в северозападните региони до 15°-16° в Източна България. Студено, прохладно и с към този момент по-слаби валежи ще се задържи и в сряда. В четвъртък и петък вероятността за превалявания понижава, ще има и повече разкъсвания и понижения на облачността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР