Очакват се температури над 35 градусаВ понеделник сутринта ще има

...
Очакват се температури над 35 градусаВ понеделник сутринта ще има
Коментари Харесай

Изпращаме юни с лятна жега

Очакват се температури над 35 градуса

В понеделник сутринта ще има намалена видимост в някои ниски елементи на страната. Денят ще е преобладаващо безоблачен с дневни температури сред 27 и 32 градуса. По-късно следобяд и вечерта в областите към крайбрежието ще има условия за краткотрайни местни превалявания с гръмотевици, заяви.

Гръмотевични облаци с местни валежи ще се образуват и във вторник следобяд, още веднъж с по-голяма възможност в източните региони и на места в Дунавската низина. В сряда и четвъртък превалявания не се чакат. Едва в петък от североизток ще нахлуе по-студен въздух. Студеният фронт ще е причина за гръмотевични стихии с временен натоварен дъжд с риск от градушка. През почивните дни ще се радваме на доста слънце. Неустойчиво време се обрисува в Югозападна България в събота.

През цялата седмица дневните температури ще се движат към и над 30 градуса, а в самия завършек на месец юни в обичайно топлите региони у нас термометрите ще се двоумят към и над 35 градуса.

Първата седмица на юли ще е преобладаващо слънчева и гореща с минимални разстройства към средата на интервала. Във вторник и сряда (5-6 юли) ще прониква по-студен въздух, който ще основава нестабилност с капацитет за гръмотевични стихии с превалявания, само че те ще са строго местни. Дневните температури с леки съмнения ще се движат в летния диапазон – към и над 30 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР