Очакват се резултатите от още две експертизи за трагедията с

...
Очакват се резултатите от още две експертизи за трагедията с
Коментари Харесай

С нови експертизи търсят степента на вина за отровеното момче от Кардам

Очакват се резултатите от още две експертизи за нещастието с многодетното семейство в добруджанското село Кардам, при която издъхна 9-годишният Стефчо, а животът на сестричките му беше заплашен след отравяне с газ фосфин, обособен от алуминиев фосфит, когато е във влажна среда. Новите експертизи са изпратени във ВМА – София и би трябвало да открият какво е действието на отровата върху човешкия организъм и дали са породени увреждания на другите деца, заяви на брифинг окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров. По думите му след разбор на всички доказателства ще се реши дали ще бъде повдигнато обвиняване и на кого.
Малкият Стефчо умря в дома си на 27 октомври, а две от останалите пет деца в фамилията бяха в сериозно положение във варненската болница „ Света Марина “. По предписание на прокуратурата за наблюдаване в МБАЛ – Добрич бяха настанени и другите три деца.
При следствието се откри, че причина за нещастието е отрова за битка с гризачи, сложена покрай леглото на момчето. Вдишаните газове на мощно токсичното вещество се оказали съдбовни за него, а лекарите се пребориха за живота на сестричките му. Отровата е била поставена в дупка в стената от дядото на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР