Очакват се поройни дъждове през почивните дни.В следващите дни над

...
Очакват се поройни дъждове през почивните дни.В следващите дни над
Коментари Харесай

В следващите 72 чака 2 циклона удрят България

Очакват се поройни дъждове през почивните дни.

В идващите дни над страната ще преминат 2 средиземноморски циклона със солидно количество пролетни превалявания от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до естествените за тази част на годината, оповестява " Нова телевизия ".

В петък преваляванията ще стартират следобяд в Югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг. Възможна е нищожна гръмотевична интензивност. Вятърът – слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите на разсъмване се приближиха до нулата, следобяд ще се движат сред 13 и 18 градуса.Петъчните облаци и превалявания са периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи придвижването си на изток. При южните ни съседи, изключително в Централна Гърция, времето ще е искрено рисково с проливни превалявания и гръмотевични процеси с риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират към 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-много в южните и източните региони. По Черноморието дъждовете ще са краткотрайно интензивни. В часовете следобяд и вечерта на Запад ще се оформят гръмотевични облаци с временен дъжд. Вятърът ще е леден от север, дневните температури – сред 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България

В неделя температурите ще са с градус по-високи, само че ще остане тъмно и облачно. С прекосяването на още един циклон се чакат интензивни превалявания с гръмотевична интензивност по студения фронт в централните и източните региони. Ще има риск от пролетни стихии с градушка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР