Очакват се поройни дъждове през почивните дни.В следващите дни над

...
Очакват се поройни дъждове през почивните дни.В следващите дни над
Коментари Харесай

Очакват се поройни дъждове през почивните дни

Очакват се поройни дъждове през почивните дни.

В идващите дни над страната ще преминат 2 средиземноморски циклона със солидно количество пролетни превалявания от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до естествените за тази част на годината, оповестява " Нова телевизия ".

В петък преваляванията ще стартират следобяд в Югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг. Възможна е нищожна гръмотевична интензивност. Вятърът – слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите на разсъмване се приближиха до нулата, следобяд ще се движат сред 13 и 18 градуса.Петъчните облаци и превалявания са периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи придвижването си на изток. При южните ни съседи, изключително в Централна Гърция, времето ще е искрено рисково с проливни превалявания и гръмотевични процеси с риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират към 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-много в южните и източните региони. По Черноморието дъждовете ще са краткотрайно интензивни. В часовете следобяд и вечерта на Запад ще се оформят гръмотевични облаци с временен дъжд. Вятърът ще е леден от север, дневните температури – сред 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България

В неделя температурите ще са с градус по-високи, само че ще остане тъмно и облачно. С прекосяването на още един циклон се чакат интензивни превалявания с гръмотевична интензивност по студения фронт в централните и източните региони. Ще има риск от пролетни стихии с градушка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР