Очакват се над 21% средногодишен ръст на инвестициите в региона

...
Очакват се над 21% средногодишен ръст на инвестициите в региона
Коментари Харесай

Европа ще похарчи $19 млрд. за умни градове през 2018 г.

Очакват се над 21% средногодишен растеж на вложенията в района ЦИЕ

Европа дава приоритет на плановете за ръководство на придвижването по пътищата и градския превоз

През актуалната година Европа ще похарчи към 19 милиарда $ за технологии и начинания, свързани с умните градове, предвижда анализаторската компания IDC.

Инвестициите в смарт градовете ще продължат да нарастват и в идващите години, с цел да доближат 31 милиарда $ през 2021 година, сочи анализът. Доминиращ район по разноски за умни градове се обрисува Западна Европа, на която ще се паднат 16,9 милиарда $, или над 90% от всички инвистиции през настоящата година.

В същото време страните от Централна и Източна Европа ще записват по-високи растежи в харчовете за умни градове – приблизително 21,1% в интервала от 2017 до 2021 година, отбелязва IDC.

Най-големи вложения ще бъдат направени в плановете за ръководство на придвижването по пътищата и градския превоз, на които Европа отделя предпочитано внимание. Други значими посоки са екологията, ръководство на водните запаси, системите за видеонаблюдеение и градското осветяване.
още по тематиката
По-рано анализаторитe предвидиха световните разноски за планове в областта на умните градове. Тази година светът ще похарчи към 80 милиарда $ за умни градове, а към 2021 година разноските ще доближат 135 милиарда $.

Като максимален пазар на технологии за умни градове се оформят Съединени американски щати. Очаква се през 2018 година разноските за планове в тази област в Щатите да възлязат на 22 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР