Очакват се градушки. Над Източна България – през нощта ще

...
Очакват се градушки. Над Източна България – през нощта ще
Коментари Харесай

Аларма! Задава Се Много Опасно Време! Ето Къде Ще Бомбардират Градушки!

Очакват се градушки. Над Източна България – през нощта ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден – ще доминира слънчево време, след пладне с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще прониква студен въздух. Температурите ще се намалят, само че към момента в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни региони ще е горещо.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат в необятен период от 26-27° в Северозападна България и по високите полета до 34-36° тук-там в Югоизточна България. Атмосферното налягане ще е доста по-ниско от междинното за юли, към края на деня от запад ще стартира да се покачва. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд ще е до сдържан. Максимални температури на въздуха: 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно по билата и ще бъде най-вече сдържан, по върховете краткотрайно и мощен.

Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра – към 14°. През нощта против вторник превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има в централните региони от страната, а във вторник след обяд – тук-там в планинските региони на Източна и Южна България. Вятърът ще остане от запад-северозапад, слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 28° и 33°.

В сряда северозападният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Краткотрайни валежи, най-вече слаби, ще има на малко места в страната. Температурите едва ще се покачат. В четвъртък в Източна България вятърът ще придобие източна съставния елемент. Повече облачност, тук-там и валежи с гръмотевици, ще има в Централна Северна и в Източна България, а след обяд и в Рило-Родопската област. Жълт код за дъжд с гръмотевици е в действие за 11 области на страната за 29 юли, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София област и град и Перник. В тези региони се чакат краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са градушки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР