Очакват ли ни магнитни бури до края на лятото и

...
Очакват ли ни магнитни бури до края на лятото и
Коментари Харесай

Кога да очакваме магнитни бури до края на лятото?


Очакват ли ни магнитни стихии до края на лятото и каква ще бъде тяхната мощ – по тази тематика за „ Събуди се” по NOVА коментар направи проф. Петя Трифонова от Българска академия на науките.

„ Наблюдението на магнитното поле тази седмица сподели деен интервал, който стартира при започване на седмицата. На Земята се образува магнитна стихия, която за благополучие на територията на страната доближи единствено равнища на смущение”, сподели тя.

По думите й Земята непрекъснато се развива и трансформира, а нашата задача е да се приспособяваме към тези промени. „ В момента сме в нов безоблачен цикъл, който ще продължи 11 години. Неговият пик ще бъде през 2025-2026 година Тогава чакаме интензивността на Слънцето да е оптимално мощна и ние да усетим промените”, уточни Трифонова.

„ Трудно е да се вършат дълготрайни прогнози, само че чакаме към 17 август против Земята да застане геофективна орбита деен район на Слънцето, от който надлежно има опция да има нараснала интензивност и сепнато магнитно поле”, разяснява тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР