Очакваше се от много време, но най-накрая се разкриват някои

...
Очакваше се от много време, но най-накрая се разкриват някои
Коментари Харесай

Пепе Ескобар: Приветствайте руското злато и китайския петроюан

Очакваше се от доста време, само че най-сетне се разкриват някои основни черти на новите основи на многополярния свят.

В петък, след видеоконферентна среща, Евразийският стопански съюз (ЕИС) и Китай се договориха да разработят механизма за самостоятелна интернационална валутна и финансова система.

ЕИС, който се състои от Русия, Казахстан, Киргизстан, Беларус и Армения, подписва съглашения за свободна търговия с други евразийски страни и последователно се свързва с китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ (BRI).

Във всеки един смисъл, концепцията идва от Сергей Глазиев, най-големият самостоятелен икономист на Русия, някогашен консултант на президента Владимир Путин и министъра на интеграцията и макроикономиката на Евразийската икономическа комисия, регулаторния орган на ЕИС.

Тук е прегледана централната роля на Глазиев при създаването на новата съветска и евразийска икономическа/финансова тактика. Той видя по какъв начин западният финансова напън върху Москва идва на светлинни години преди другите.

Съвсем дипломатично Глазиев приписва реализирането на концепцията на „ общите провокации и опасности, свързани със забавянето на международната стопанска система и ограничаващите ограничения против страните от ЕИС и Китай “.

Превод: защото Китай е също толкоз евразийска мощ, колкото Русия, и те би трябвало да координират своите тактики, с цел да заобиколят еднополюсната система на Съединени американски щати.

Евразийската система ще се основава на „ нова интернационална валута “, най-вероятно с юана като референт, изчислен като показател на националните валути на участващите страни, както и на цените на стоките. Първият план към този момент ще бъде разискван до края на месеца.

Евразийската система безусловно ще се трансформира в сериозна опция на щатския $, защото ЕИС може да притегли освен страни, които са се включили към " Един път, Един пояс " (Казахстан, да вземем за пример, е член и на двете), само че и на водещите играчи в Шанхайската организация за съдействие ( ШОС), както и АСЕАН. Западноазиатските артисти – Иран, Ирак, Сирия, Ливан – неизбежно ще проявят интерес.

В средносрочен и дълготраен проект разпространяването на новата система ще докара до намаляване на системата Бретън Уудс, която даже сериозните играчи/стратези на американския пазар признават, че е прогнила от вътрешната страна. Американският $ и имперската надмощие са изправени пред бурни морета.

Покажете ми замръзналото злато

Междувременно Русия би трябвало да се оправи със сериозен проблем. Миналия уикенд финансовият министър Антон Силуанов удостовери, че половината от златните и задграничните запаси на Русия са замразени посредством едностранни наказания.

Смайва мозъка, че съветските финансови специалисти са сложили огромна част от благосъстоянието на нацията там, където може елементарно да бъде налично – и даже иззето – от „ Империята на лъжите “ (авторски права на Путин).

Първоначално не беше ясно какво тъкмо има поради Силуанов. Как може Елвира Набиулина от Централната банка и нейният екип да пуснат половината от задграничните запаси и даже златото да се съхраняват в западни банки и/или трезори? Или това е някаква подла диверсионна тактичност на Силуанов?

Никой не е по-добре квалифициран да отговори на тези въпроси от неоценимия Майкъл Хъдсън, създател на скорошното модифицирано издание на " Супер империализъм: Икономическата тактика на Американската империя ".

Хъдсън беше много прям:

„ Когато за първи път чух думата „ замразени “, си помислих, че това значи, че Русия няма да изразходва скъпите си златни запаси за поддръжка на рублата, пробвайки се да се бори против нахлуване в жанр Сорос от страна на Запада. "

" Но в този момент думата „ замразени “ наподобява означаваше, че Русия ги е изпратила в чужбина, отвън нейния надзор ", продължава той.

„ Изглежда, че най-малко от предишния юни цялото съветско злато се съхраняваше в самата Русия. В същото време би било естествено да се запазят скъпи бумаги и банкови депозити в Съединените щати и Англия, тъй като точно там се правят множеството интервенции на международните валутни пазари “, прибавя Хъдсън.

По създание всичко към момента е във въздуха:

„ На първи прочит допуснах, че Русия би трябвало да прави нещо мъдро. Ако беше рационално да се придвижва златото в чужбина, може би тя правеше това, което другите централни банки вършат: „ дават “ го на спекуланти против рента или такса. "

" Докато Русия не каже на света къде е сложено нейното злато и за какво, ние не можем да го разберем. Било ли в Английската централна банка – даже откакто Англия конфискува златото на Венецуела? Във Федералния запас на Ню Йорк ли е било – даже откакто Фед конфискува запасите на Афганистан ", чуди се той.

Досега няма спомагателни разяснения нито от Силуанов, нито от Набиулина. Сценариите се въртят към поредност от депортации в Северен Сибир за национално изменничество. Хъдсън прибавя значими детайли към пъзела:

„ Ако [резервите] са замразени, за какво Русия заплаща рента по външния си дълг, който е дължим? Тя може да насочи „ фризера “ да заплати, да трансферира виновността за несъблюдение ", твърди Хъдсън.

" Тя може да приказва за замразяването от Chase Manhattan на банковата сметка на Иран, от която Иран се опитваше да заплати рента по своя дълг, деноминиран в долари. Тя може да упорства всички заплащания от страните от НАТО да бъдат уредени авансово с физическо злато ", продължава той.

" Или може да пусне парашутисти на Bank of England и да възвърне златото – нещо като Голдфингър във Форт Нокс. Важното е Русия да изясни какво се е случило и по какъв начин е била атакувана, като предизвестие към другите страни ", безапелационен е специалистът.

Като клинчър, Хъдсън не можеше да не намигне на Глазиев:

„ Може би Русия би трябвало да назначи непрозападен човек в Централната банка “.

Променливата, която ще промени играта с петродолара

Изкушаващо е да прочетем думите на съветския външен министър Сергей Лавров на дипломатическата среща на върха в Анталия предишния четвъртък като скрито самопризнание, че Москва може да не е била изцяло готова за тежката финансова артилерия, употребена от американците:

„ Ние ще решим казуса – и решението ще бъде повече да не подвластен от нашите западни сътрудници, било то държавни управления или компании, които работят като принадлежности на западната политическа експанзия против Русия, вместо да преследват ползите на своя бизнес. "

" Ще се погрижим в никакъв случай повече да не се окажем в сходна обстановка, както и че нито някой чичо Сам, нито някой различен ще може да взема решения, целящи унищожаването на нашата стопанска система. Ще намерим метод да премахнем тази взаимозависимост. Трябваше да го създадем от дълго време ", безапелационен бе Лавров.

И по този начин „ от дълго време “ стартира в този момент. И една от неговите основи ще бъде евразийската финансова система. Междувременно „ пазарът “ (както в американското спекулативно казино) „ реши “ (според личните си оракули), че съветските златни запаси – тези, които останаха в Русия – не могат да поддържат рублата.

Това не е въпросът - на няколко равнища. Самоизработените оракули, промивани от десетилетия, имат вяра, че Хегемонът диктува какво прави „ пазарът “. Това е елементарна агитация.

Решаващият факт е, че в новата, нововъзникваща парадигма, страните от НАТО възлизат на най-вече 15 % от международното население. Русия няма да бъде принудена да практикува автаркия, тъй като няма потребност от това: по-голямата част от света – както видяхме, показана в изобилния лист с несанкционирани народи – е подготвена да прави бизнес с Москва.

Иран сподели по какъв начин се прави. Търговците от Персийския залив потвърдиха пред The Cradle, че Иран продава не по-малко от 3 милиона барела нефт дневно даже и в този момент, без подписан Съвместен изчерпателен проект за деяние (иранската нуклеарна договорка, която сега се договаря във Виена). Нефтът се етикетира, контрабандно и трансферира от танкери измежду нощ.

Друг образец: Indian Oil Corporation (IOC), голяма рафинерия, преди малко купи 3 милиона барела съветски " Урал " от търговеца Vitol за доставка през май. Няма наказания против съветския нефт – най-малко не още.

Редукционисткият, макиндеровски проект на Вашингтон е да манипулира Украйна като пионка за еднократна приложимост, с цел да употребява тактичност на изгорена земя против Русия и по-късно да удари Китай. По създание, разделяй и владей, с цел да разбиеш освен един, само че и двама конкурентни съперници в Евразия, които напредват в крачка като всеобхватни стратегически сътрудници.

Както го вижда Хъдсън:

„ Китай е на мушка, а това, което се случи с Русия, е генерална подготовка за това, което може да се случи с Китай. Най-добре е да се отдели рано или късно при тези условия. Защото в този момент ливъриджът е най-голям.”

Цялото бръщолевене за „ срутва на съветските пазари “, прекратяването на задграничните вложения, унищожаването на рублата, „ цялостното комерсиално ембарго “, изгонването на Русия от „ общността на нациите “ и по този начин нататък – това е за зомбираните. Иран си има работа със същото нещо от четири десетилетия и оцеля.

Историческата поетическа правдивост, както загатна Лавров, в този момент се случва, с цел да постанови, че Русия и Иран са на път да подпишат доста значимо съглашение, което евентуално е еквивалент на иранско-китайското стратегическо партньорство.

Трите съществени възела на евразийската интеграция усъвършенстват взаимоотношението си в придвижване и рано или късно може да употребяват нова, самостоятелна парична и финансова система.

Но по пътя има още поетична правдивост, която се върти към крайната смяна в играта. И пристигна доста по-рано, в сравнение с всички си мислехме.

Саудитска Арабия обмисля да одобри китайски юан – а не щатски долари – за продажба на нефт на Китай. Превод: Пекин сподели на Рияд, че това е новият канал. Краят на петродолара е близо – и това е сертифицираният гвоздей в ковчега на незаменимия Хегемон.

Междувременно има една мистерия, която би трябвало да бъде позволена: къде е това замразено съветско злато?

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР