Луис Рубиалес: Шефът на испанския футбол обвинява Джени Хермосо, че е излъгала заради целувка на финала на Световното първенство за жени

...
Очакваше се, че ще се оттегли в петък.Шефът на испанската
Коментари Харесай

Очакваше се, че ще се оттегли в петък.

Шефът на испанската ФА: „Аз съм няма да се откажа'

Това предизвика възмущение от страна на Хермосо и нейните съотборници, които се зарекоха да не играят повече за страната си - дни след спечелването на Световната купа за първи път.

В изявление в петък вечерта 33-годишният нападател и ключов принос за победата каза, че „за нула време“ се е съгласила на целувката.

Вместо да покаже съпричастност към начина, по който Ермосо възприема инцидента като действие на агресия, Г-н Рубиалес се опита да атакува нейната репутация.

В опит да се отклони от спецификата на целувката, дългото изявление на испанската федерация показа поредица от изображения, за които се твърди, че е Ермосо, окуражаващо да бъде повдигнат от г-н Рубиалес.

Луис Рубиалес: Футболистки жени, спечелили Световната купа на Испания, отказват да играят, докато шефът на федерацията, който целуна играч, не напусне

Изявление от федерацията - известна като RFEF на испански - каза: "Краката на г-н президента са привидно повдигнати от земята в резултат на действието на играча.

"Тестовете са убедителни. Г-н президентът не е излъгал.

„RFEF и г-н президентът ще демонстрират всяка от лъжите, които се разпространяват или от някой от името на играча, или, ако е приложимо, от самия играч.“

Има заплаха от правни действия - отнемане на успеха, който федерацията твърди, че иска да празнува.

Изображение: Дженифър Хермосо празнува с трофея от Световната купа

Прочетете повече:
Фенове престорен турист е новият играч на испанския клуб
Реплика на фланелка Earps ще бъде продадена от Nike след реакция
Испанските футболистки отказват да играят, докато шефът на федерацията не напусне

В изявлението се казва: „RFEF съжалява че след толкова изключителен спортен успех като този, който се случи на Световното първенство, той не може да бъде празнуван, както ситуацията и успехът заслужават по напълно извънспортни причини."

ФИФА започна дело срещу Рубиалес, но УЕФА - на която той е вицепрезидент с 250 000 евро на година - все още не е коментирала.

Г-н Рубиалес грабна играча и я целуна по устните по време на церемонията по награждаването, последвала в неделя в Сидни, Австралия.< /p>

Хермосо каза, че е „уязвима“ и „жертва на агресия“, тъй като тя и останалата част от отбора на Испания разкриха, че няма да играят повече мачове, докато „ръководството на федерацията не бъде отстранено“.

Общо 56 играчи, включително всички от 23-те отбора, спечелили Световната купа, подписаха съвместното изявление, след като г-н Рубиалес отказа да подаде оставка след спорната си целувка на финала.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР