Очакваше се АПИ да стартира ремонт на участъка още през

...
Очакваше се АПИ да стартира ремонт на участъка още през
Коментари Харесай

Асфалт ли? Вижте в какво състояние е Дюлинският проход

Очакваше се АПИ да започва ремонт на сектора още през 2023 година, само че това по този начин и не се случи

Не дупки, а трапове, не асфалт, а трошляк, пясък и тиня – такова е положението на Дюлинския проход към 14 януари 2024 година Той е меко казано оставен на произвола на ориста, макар че съставлява комфортна опция за пътешестване от Бургас до Варна и в действителност е доста хубав, тъй като минава през една относително по-висока част от Стара Планина.

Пътният специалист Диана Русинова, която е ръководител на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики, разгласява малко видео от пътуването си през прохода, от което ясно се вижда цялостната картина. 21-те километра, които обгръща тази част от остарелия път за Варна, са в действителност в потресващо положение.



„ Както и сами можете да се уверите това е следващият проход в Стара планина или още един третокласен път, който е зарязан на произвола на ориста от Агенция " Пътна инфраструктура ". Тук няма да намерите пътни знаци, мантинели, пътна маркировка, тук-там даже и асфалтът липсва, само че за сметка на това сте длъжни да заплатите винетка, с цел да може да го употребявате. “, разяснява Русинова.



Огромни дупки, които са толкоз близо една до друга и образували се на толкоз дребна повърхност, че не може да ги подминеш. Асфалтовто покриетие наподобява все едно не е ремонтирано или обновявано от тоталитарно време. Липсва прием, който тук-там е безусловно нужен, с цел да могат да се разминат два автомобила. Средната скорост, с която може да се придвижвате безвредно по този маршрут не е повече от 15-20 км/ч., а още по-опасно е, че тук-там пътят граничи с бездна, която не е обезопасена по никакъв метод.

Всъщност част от Дюлинския проход залегна преди година и половина в програмата за поправки на пътища на АПИ. Но до ден-днешен работата по този сектор не е почнала. Очакваше се още при започване на 2023 година да стартира обновлението, само че това по този начин и не се случи по една или друга причина.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР