Очакваното съществено затопляне е факт - 15° е максималната температура

...
Очакваното съществено затопляне е факт - 15° е максималната температура
Коментари Харесай

Очакваното съществено затопляне е факт

Очакваното значително стопляне е реалност - 15° е оптималната температура във Видин и Ловеч. В София, след 3° през вчерашния ден, през днешния ден беше 9°. По-хладно остана в южната половина от страната - в Бургас едвам 8°.

През нощта облачността ще намалее до ясно време и сутринта температурите ще са към нулата - минималните в множеството региони - сред минус 3° и плюс 2°, а оптималните едва ще се намалят, спрямо през днешния ден, и ще са от 7° до 12°. Ще доминира слънчево време. В следобедните часове северозападният вятърът ще се ориентира от юг-югозапад.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Максималните температури ще са към 7°-9°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Много прохладно ще се задържи в планините. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен западен вятър. И там ще доминира слънчево време, а температурите в курортите ще останат без основна смяна - оптималните ще са м/у 0° и 4°. Опасността от лавини отвън обработените ски писти е висока.

По-често облачно ще бъде на следващия ден в западните региони от Балканите. Привечер на обособени места ще превали дъжд и сняг, само че в останалата - по-голяма част от полуострова - ще бъде слънчево.

По-често слънчево ще е времето и в Южна Европа, където ще се задържи и относително топло за сезона. Значителни превалявания от дъжд ще има в Западна и Централна Европа, а с нахлуването на по-студен въздух от север, дъждът в южната част на Скандинавския полуостров и Северна Франция ще премине в сняг.

У нас стоплянето ще продължи в понеделник, само че облачността бързо ще се усили и след обяд ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта И през нощта против вторник ще обзет страната. Има нараснала възможност за обилни количества. Във вторник ще стартира бързо намаляване на температурите и дъждът тук-там ще премине в сняг. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР