Очакваното поскъпване на тока от 1 юли средно с 3,5

...
Очакваното поскъпване на тока от 1 юли средно с 3,5
Коментари Харесай

Уверяват, че поскъпването на тока няма да се отрази на цената на хляба

Очакваното повишаване на тока от 1 юли приблизително с 3,5 % няма да се отрази върху цената на хляба. Това увери Димитър Бакалов , ръководител на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България пред Българска национална телевизия.

Според Димитър Бакалов повишаването става за сметка на дребния производител, тъй като в един самун 3% са доста малко. Малкият производител не може да усили хляба за няколко стотинки.
 С 3,5% по-скъп ток предлага КЕВР от началото на юли
С 3,5% по-скъп ток предлага КЕВР от началото на юли

Новата цена ще важи за битовите клиенти и дребния бизнес

Според Бакалов самун ът и хлебни те произведения може да нарастнат единствено при повишение на цената на брашната, където има разноски за предпазване , в това число за електрическа енергия.

Според енергийният специалист проф. Атанас Тасев сходно нарастване (на тока - б.р.) е малко, в случай че се вземе поради, че непокрития недостиг в електроениргийната система възлиза на 1,7 милиарда лв..

" Изкуственото задържане на цените в енергетиката облагодетелства богатия, не бедния . По-добре е ние всички да плащаме цената, каквато е и да свикнем с пазарните механизми, а страната да ускори обществения вектор ", сподели Тасев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР