Очаквано цените на бензина и дизела в Северна Корея започнаха

...
Очаквано цените на бензина и дизела в Северна Корея започнаха
Коментари Харесай

Колко струва горивото в Северна Корея?

Очаквано цените на бензина и дизела в Северна Корея започнаха да вървят внезапно нагоре, откакто китайското държавно сдружение China National Petroleum Corp (CNPC) спря да продава гориво на Пхенян, написа Reuters.

Дружеството беше главен снабдител на такива първични материали за изолираната страна до края на предишния месец. Тогава от CNPC оповестиха, че са спреди продажбите за Северна Корея. Като причина за това беше посочено опасението, че отговорностите по доставките няма да бъдат обслужени.

Проблемът за Пхенян е, че страната внася всичкото гориво, което използва, освен това най-вече от Китай.

В резултат от Reuters са пресметнали на база на данни от локалния уеб страница Daily NK, че към 5 юли цената на бензина е била 2,18 $ за кг или 2,92 $ за литър, което регистрира двоен растеж спрямо такава от 1,46 $ за кг към 21 юни.

В средата на предходната седмица цената на горивото е намаляла едва, само че въпреки всичко остава над равнището от 2 $ за кг.

При дизелът нарастването е по-малко - с към 20 на 100. След първичния ценови потрес при започване на този месец равнищата към този момент стартират да се стабилизират. Вероятна причина за това е по-активната контрабанда на горива през границата с Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР