Очаквано почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се яви

...
Очаквано почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се яви
Коментари Харесай

Вместо Доган, ДПС пожела да бъдат изслушани 5008 души, бранили сарая му

Очаквано почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган не се яви пред краткотрайната парламентарна комисия " Росенец ", а депутатите от партията му се пробваха да я трансфорат в цялостен парадокс, настоявайки да бъдат изслушани 5008 последователи на Движение за права и свободи, които предишното лято бяха докарани да бранят сарая.

За повторно не пристигна в комисията не пристигна и някогашният регионален шеф на Бургас Вълчо, въпреки че са му били изпратени и съответни въпроси, на които да отговори. За да се обезпечи явяването му на идващото съвещание, ще се търси подпомагане от администрацията на Народното събрание.

Втори опит за покана на Доган

Заседанието на 12-членната комисия във вторник стартира в отсъствието на депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ. На гласоподаване беше сложено настояването за, което заради липсва на кворум на предходното съвещание беше отсрочено. Тогава стана ясно, че Доган е употребявал базата в " Росенец " в интервала от 2016 година до 2020 година по 4 месеца през цялото лято, без постройката да има нужните позволения за прилагане.

" Важно е да извикаме господин Доган, с цел да ни каже каква е връзката му с тази база, тъй като той не е елементарен пенсионер. Той е видна политическа персона по Закона за ограниченията против изпирането на пари . Ползва имущество за десетки милиони левове като свое. Това имущество принадлежи на две компании - едната с офшорен притежател, а другата със благосъстоятелност на подставени лица с мним бизнес ", аргументира се ръководителят на комисията Калоян Янков от " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР