Очаквано първият мач между АЕК Атина и Динамо Загреб беше

...
Очаквано първият мач между АЕК Атина и Динамо Загреб беше
Коментари Харесай

УЕФА отложи АЕК - Динамо заради убития фен

Очаквано първият мач сред АЕК Атина и Динамо Загреб беше отсрочен. Срещата от третия квалификационен кръг на Шампионска лига трябваше да се изиграе довечера, само че свиреп пердах нощес сред почитателите на двата тима наложи отлагането ѝ.

Засега не е ясно по кое време ще се изиграе дуелът, само че сигурно ще е пред празни трибуни. Същото важи и за реванша в Загреб идната седмица.

В навечерието на мача огромно меле сред почитатели на Динамо Загреб и поддръжници на АЕК Атина в град Неа Филаделфия докара до гибелта на 22-годишен мъж.

Гръцката полиция задържа общо 96 души, осем от които са ранени. Според локалните медии фенове на Динамо Загреб са се придвижили към стадиона на АЕК Атина в Неа Филаделфия и са нападнали почитатели на гръцкия тим към 23.00 ч. нощес.

Жертвата е с голям брой прободни рани. Пострадалият 22-годишен почитател е откаран в болница, където изгубил борбата за живота си.

Междувременно започнаха обвинявания сред двете страни. В Хърватия считат, че гръцката полиция не си е свършила работата, до момента в който в южната ни съседка са безапелационни, че хърватските почитатели са отговорни, тъй като са нападнали съзнателно тези на АЕК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР