Очаквано изцепките на Илон Мъск в Twitter продължават - макар

...
Очаквано изцепките на Илон Мъск в Twitter продължават - макар
Коментари Харесай

Мъск просто троли, или заплашва сделката за Twitter?

Очаквано изцепките на Илон Мъск в Twitter не престават - въпреки милиардерът сякаш към този момент да е обезпечил договорката за закупуването на обществената платформа, допустимо ли е изявленията му да я прекратят?

Вчера създателят на Tesla и SpaceX пусна присмехулно меме за една от топ мениджърките на компанията - Виджая Гадде, откакто първо показа история от " Политико " по какъв начин тя се е разплакала на работна среща, на която е обсъждана договорката с него за платформата.

Гадде стана известна около блокирането на историята за преносимия компютър на сина на американския президент Хънтър Байдън - тя бе пратена при Джо Роугън в опит да изясни позицията на Twitter. Интервюто й обаче нямаше необикновен триумф и тя не можа да обори тезата, че американските модератори имат прекалено леви убеждения, а по-късно платформата възвърне туита с историята за Байдън-младши.

Разбира се, мемето, оповестено от Мъск, е насмешка точно с неприятното показване на Гадде при Джо Роугън. Феновете му пък не си икономисаха обиди към мениджърката.

А това може би нарушава някои от разпоредбите за договорката - Мъск има право да я разяснява в платформата, стига неговите туитове да не е директна офанзива към " компанията или които и да е нейни представители ".

Бивш изпълнителен шеф на компанията - Дик Костоло - разкритикува милиардерът за това, като означи:

" Превръщаш управител в компанията, която купи, в цел за тормоз и закани. Тормозът не е водачество. "

" Просто споделям, че Twitter би трябвало да бъде политически безпристрастен ", отговори му Мъск.

Основателят на Twitter Джак Дорси и актуалният CEO Параг Агравал не разясниха. По-късно Мъск разясни своята позиция за свободата на словото в Twitter:

" Под " независимост на словото ", аз просто имам поради това, което съответствува със закона. Аз съм против цензурата, която е оттатък закона. Ако хората желаят по-малко независимост на словото, ще изискат държавното управление да одобри закони в подобен резултат. Така че, да се минава оттатък закона е против волята на хората. "

Съединени американски щати е страната с най-слабите ограничавания против тирада на ненавист в света - първата корекция обезпечава отбрана на всевъзможни изявления, надалеч по-сериозна от тази на доста европейски конституции.

За утешение на почитателите си Мъск се подигра със обществената мрежа на Тръмп - Truth SOCIAL, като сподели, че името е извънредно и би трябвало да се споделя " Трумпет ". Но призна, че известността й се повишава, съгласно него поради цензурата в Twitter.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР