Очаквано ГЕРБ и БСП кръстосаха шпаги на откриването на новия

...
Очаквано ГЕРБ и БСП кръстосаха шпаги на откриването на новия
Коментари Харесай

На старта на новия политически сезон: ГЕРБ и БСП кръстосаха шпаги

Очаквано ГЕРБ и Българска социалистическа партия кръстосаха шпаги на откриването на новия политически сезон в Народното събрание, на което участваха над 200 депутати.

„ Не стихват напъните отляво да се стартират вести и събития в ущърб на ръководещите, при което политическият звук на говорене от дълго време е минал границите на приличието”, посочи водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов .
Цветанов: Желаещите да ни сменят във властта очевидно нервничат Неудобни сме, тъй като даваме отпор на безотговорния популизъм, сподели водачът на ПГ на ГЕРБ
„ Желаещите да ни сменят във властта очевидно нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората. Те се стремят да убият ускорението, което набрахме по време на председателството”, добави той.

Снимка: БГНЕС

Опозицията пък изиска оставка на цялото държавно управление, както и предварителни избори.

„ 20 депутати от Българска социалистическа партия остават в залата, а останалите отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел”, сподели водачът на партията Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Снимка: БГНЕС

„ Ние желаеме оставката на държавното управление, завършек на тази мъка. Искаме разформироване на Народното събрание, предварителни избори”, настоя тя.
Повечето депутати от Българска социалистическа партия няма да вървят в Народното събрание – отиват при хората 20 народни представители остават в пленарната зала, разясни водачът на партията Корнелия Нинова
„ Започваме тази сесия с едно съществено публично напрежение, с рецесия в държавното управление и неустойчивост в ръководещото мнозинство”, акцентира Нинова.

В идващите дни ще сме очевидци на борбата Цветанов – Борисов, предвижда Нинова и означи, че поискани оставки от премиера се оспорват от Цветанов. По думите ѝ това приказва за неустойчивост при ръководещите и неустановеност в страната.

След вчерашния съдружен съвет и намека, че част от министрите в оставка може и да запазят постовете си, през днешния ден Обединените патриоти резервираха цялостно безмълвие.

Движение за права и свободи нападнаха Патриотите, потвърждавайки, че формулата на властта е сбъркана и ГЕРБ могат да я трансформират.

Снимка: БГНЕС

„ Основният въпрос не е към този момент и единствено самото държавно управление, то на практика си е отишло с абдикиране от отговорностите си. Остава единствено актът за овакантяване да се оформи юридически”, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . „ Смяна на министри – какво от това? Промяна на формулата – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от Движение за права и свободи е какво да се прави по-късно, по какъв начин да се възстановят демократичните механизми на ръководство, по какъв начин да се построи още веднъж престижът на държавността, по какъв начин да се върнем към нормалността, по какъв начин да стартираме разговора сред партиите, сред институциите, сред жителите, сред нас в Народното събрание ", безапелационен беше Карадайъ.

Снимка: БГНЕС

На финала водачът на „ Воля” Веселин Марешки заключи старта на сезона по този начин: „ Трябва да се поздравим освен с новата сесия, а и с началото на предизборната кампания”.

Развръзка по държавната рецесия в Народното събрание се чака идната седмица.

Заседанието на Народното събрание завърши за 4 часа, депутатите отхвърлиха концепцията на Обединените патриоти за либерализиране на пушенето на закрито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР