Очаквано е две до три седмици да има ръст на

...
Очаквано е две до три седмици да има ръст на
Коментари Харесай

Проф. Борис Богов: Очаквано е да има ръст на заболелите от Covid-19 у нас

" Очаквано е две до три седмици да има растеж на заболелите от у нас ". Това сподели пред БНР проф., шеф на МБАЛ " Александровска ", където през днешния ден стартира имунизация с имунизацията на " АстраЗенека ".
По думите на проф. Богов към момента в " Александровска " болница не се следи повишаване на броя на инфектираните и на хоспитализациите с затруднения от ковид.
" Не ми се ще да бъдем сюрпризирани, в случай че има ", съобщи той и добави, че е готова апаратурата за болнично лекуване, както и апаратите за телемедицина, т.е. за наблюдаване на лекуващите се в домовете им пациенти.
 В Александровска болница няма свободни кревати В Александровска болница няма свободни кревати
“В Александровска болница няма свободни кревати за инфектирани с ковид. Като едно от най-големите лечебни заведения на територия...
С мутиралия вариант на Covid-19 се заразяват релативно по-млади хора - към 50-годишна възраст, акцентира проф. Богов: " Този вирус е по-прилепчив, което го прави доста по-заразен, само че пациентите, които се заразят, го прекарват по-леко ".
Според шефа на " Александровска " ограниченията против епидемията не се съблюдават и " това ще ни изиграе неприятна смешка ": " Ако вълната от Западна Европа пристигна със същата мощ в България, ние още веднъж няма да сме готови, тъй като лечебните заведения няма да могат да поемат този голям поток от пациенти ".
Той още веднъж прикани да се съблюдават условията за носене на маски, за съблюдаване на отдалеченост и стерилизация, като подсети, че имунизираните хора също би трябвало да се преценяват с противоепидемичните ограничения, тъй като те са защитени от заболяване, само че могат да са носители на вируса и да го предават на близките.
Проф. Богов изрече мнение, че евентуално недоверието на българите във имунизациите е най-вече поради бързото им създаване:
 Проф. Борис Богов чака по 2 000 инфектирани с COVID-19 в средата на ноември Проф. Борис Богов чака по 2 000 инфектирани с COVID-19 в средата на ноември
" Пациентите с COVID-19 ще се усилят идния месец, такива са най-малко моите персонални прогнози. Според мен, най-малко с към 30 – 30% проце...
" Риск за няма, дали сме достигнали 70% имунизация - това няма значение. Те са защитени от боледуване или боледуват по-леко. До края на годината броят на имунизациите ще е задоволителен за популацията на страната, различен е въпросът какъв брой хора ще изберат да се ваксинират, само че даже 50% да е покритието, има и преболедували - уповавам се да се доближи общо към 65-70% до началото на идната година ".
Проф. Борис Богов изложи причини за какво не би трябвало да се смесват ваксини и прикани да не се прави първа доза от една и втора - от друга ваксина.
Той подсети, че от понеделник в " Александровска " болница стартира програмата за постковид рехабилитация, която включва безвъзмездни прегледи и съвещания за пациенти, прекарали инфекцията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР