Очаквано беше преговорите между участниците в управляващата некоалиция покрай ротацията

...
Очаквано беше преговорите между участниците в управляващата некоалиция покрай ротацията
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Беше ясно, че ПП-ДБ и ГЕРБ ще се счепкат преди ротацията

Очаквано беше договарянията сред участниците в ръководещата некоалиция около ротацията да доведат до проблеми сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Това съобщи политологът Първан Симеонов, представен от БНР.

Според него без значение какъв е бил текста на меморандума на ПП-ДБ, то Бойко Борисов е щял да реагира отрицателно. По думите му водачът на ГЕРБ се колебае дали да тръгне към избори 2 в 1 през юни или да се резервира и ротацията сред Николай Денков и Мария Габриел да се случи.

Политологът показва, че нито един от разновидностите не е за изключване.

Симеонов означи, че счупването на сглобката наподобява безразсъдно предвид на това, че тя бе основана извънредно мъчно. По думите му при възможни нови избори ще би трябвало да бъде извървян същият път.

Припомняме, че напрежението сред некоалиционните сътрудници стартира да ескалира след разногласието кой да оглави Министерство на външните работи след ротацията. От ПП-ДБ настояваха Николай Денков да стане външен министър. ГЕРБ обаче не са склонни да се разделят с единственото си министерство и предложиха Мария Габриел да стане премеир и външен министър.

ПП-ДБ предложиха меморандум, с който да скрепят сглобката. Външният министър Мария Габриел заяви, че няма да постави подписа под оферти документ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че избори 2 в 1 биха били предстоящ завършек на некоалицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР