Очакванията са до урните да отидат между 2,6 и 2,8

...
Очакванията са до урните да отидат между 2,6 и 2,8
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: На изборите се очаква да гласуват между 2,6 и 2,8 млн. души

Очакванията са до урните да отидат сред 2,6 и 2,8 млн. души - демонстрира изследване на " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 27-30 март измежду 1007 поданици. Заради пандемията обаче от организацията не изключват и по-рязък спад в интензивността до 2,1 - 2,2 млн. души.

Всеки втори споделя терзания от утежняването на епидемиологичната конюнктура - демонстрира изследването. От " Алфа Рисърч " считат, че терзанията от Ковид рецесията може повлияят в последния миг и до урните да стигнат по-малко от 2,8 милиона души.

" 10% от тези 2,8 милиона, които са решили да отидат до урните в действителност доста мощно се тормозят от това, други 36 на 100 частично. Тоест допустимо е в дните до изборите или в самия избирателен ден да настъпи по-съществена динамичност на спад в изборната интензивност, която респективон би довела до по-съществено разбъркване сред политическите партии ", изясни Геновева Петрова - организация " Алфа Рисърч ".

Към момента на изследването разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е малко над 8 на 100. ГЕРБ завършва акцията с поддръжка от 28.1% измежду твърдо решилите да гласоподават.



Българска социалистическа партия резервира втората си позиция с 19.8%, само че с равномерен отлив на последователи. С близки резултати са идващите две политически сили - " ИТН " с 12.7% и Движение за права и свободи с 12.5%. Финалът за тях ще е мощно подвластен от интензивността на 4-ти април.



" Демократична България " с 6.3% и " Изправи се! Мутри вън! " 6.0% са с натоварен растеж в хода на акцията. От националистическите обединения с поддръжка към 4% Вътрешна македонска революционна организация е най-близко до изборния предел.



Хартиената бюлетина се оказва желана от 55%, машинно желаят да гласоподават 25 на 100.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР