Очакванията на експертите са 2019 г. да е стабилна на

...
Очакванията на експертите са 2019 г. да е стабилна на
Коментари Харесай

Кредитен експерт: Очаква се 2019 г. да е стабилна на кредитния пазар

Очакванията на специалистите са 2019 година да е постоянна на кредитния пазар - както във връзка с ипотечните заеми, по този начин и на потребителските. Това съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия кредитният съветник Тихомир Тошев.

Лихвите в края на тази година са сред 2,95% и 3,6%, което отбелязва следващо намаляване. Тази година мнозина българи са изтеглили ипотечни заеми, като равнището им е най-високото от 2008 година, означи Тошев. По думите му, международната наклонност е за повишаване на лихвите обаче, само че в България се чака придвижването по лихвите да е малко, като то може да се случи след средата на идната година.

Желаещите да закупуват жилища са главно в огромните градове, само че идната година се чака пазарът на недвижими парцели да се стабилизира. Трябва да преценим деликатно опциите си при такава сериозна стъпка, прикани Тошев. При погашение на заема най-честата формула е вноската да не надвишава 30% от месечните приходи. Кредитният съветник добави, че не е рационално да се изтегля подобен заем, в случай че приходите ни са по-ниски от 1000 лева При по-високи приходи % на задлъжнялостта може и да е по-голям.

Има растеж при евакуиране на потребителски заеми, като при тях главната неточност е да се теглят заеми, без да има потребност от тях. Това се прави най-често при закупуване на потребителска техника, обзавеждане или екскурзии. Тошев прикани следователно това да се прави със спестени пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР