Очакванията към Вас са големи, но с всичко показано, вие

...
Очакванията към Вас са големи, но с всичко показано, вие
Коментари Харесай

Румен Радев връчи пагоните на двама военнослужещи

" Очакванията към Вас са огромни, само че с всичко показано, вие ще бъдете почтени командири и експерти, ще способствате българската войска , изключително в стадия й на моденизация и превъоръжаване , да придобие нови модерни и бойни качества по един ефикасен и сполучлив метод ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на тържествена гала в президентството, на която той назначи и връчи висши държавни оценки на двама военнослужещи .

Полковник Станимир Христов беше назначен на длъжността " Директор на дирекция Операции и подготовка " , а полковник Стоян Шопов за " Командир на втора механизирана бригада " . И двамата бяха удостоени с висше офицерско звание " бригаден военачалник " .

Държавният глава насърчи новоназначените двама бригадни генерали да работят безрезервно, с неизменност и увереност за развиване на българската войска, за издигане на нейния престиж, развиване и престижа на военната специалност . Той им пожела здраве, сила и висок дух за осъществяване на всичките нови задания.

В словото си президентът се обърна към бригаден военачалник Станимир Христов с думите, че това е виновна служба, натоварена със съществени упования за ръководство на процесите в българската войска. Румен Радев има вяра, че с поемайки длъжността, Христов ще бъде главен мотор за развиването на модерни бойни качества , придобиване на съгласуемост и издигане на престижа на българската войска.

Президентът поздрави и бригаден военачалник Шопов за новата му служба - " Командир на втора механизирана бригада ". Радев смята, че опитът, добит от Шопов като пълководец, а и интернационалният му опит, са залог за ефикасното и сполучливото осъществяване на дилемите пред бригадната машинизация.

От своя страна бригаден военачалник Станимир Христов увери, че назначенията не са единствено оценка за постигнатото през годините , само че и висок ангажимент, който ще извършват с решителност и предпочитание. Той увери президента, че и двамата бригадни генерали ще работят за издигането на престижа на българската войска. " Военната специалност е идея и самопризнание , безрезервност и разлъка с най-близките хора ", сподели още бригаден военачалник Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР