Очакванията към нас наистина са много - от една страна

...
Очакванията към нас наистина са много - от една страна
Коментари Харесай

Яна Балникова от Продължаваме промяната: Имаме опит, моята сила е насърчаване на инвестиции

" Очакванията към нас в действителност са доста - от една страна това е доста одухотворяващо, тъй като след през вчерашния ден толкоз доста поддръжка пристигна към нас и това е доста хубаво възприятие, само че и доста огромна отговорност " - това разяснява в " Денят стартира " по Яна Балникова, която е част от новия политически план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ".

" Най-честият въпрос, който ни задават е " сигурен ли си, че знаеш с какво се захващаш? " . Това, което знаем, е, че има потребност от смяна и по тази причина и ние всички скачаме в този план ", добави Балникова, която беше зам.-министър на Петков в министерството на стопанската система.

" Това, което видяхме последните 4 месеца в министерството, беше просто разочароващо и обезсърчаващо на доста равнища - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и развой да проучим - все излиза някакъв проблем, някакъв метод, по който няма надзор къде отиват средствата в тази страна и в действителност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя персонално като някой, който живее в тази страна, тъй като аз цялостен живот съм живяла тук, за разлика от доста други наши сътрудници в плана ", съобщи тя.

По думите й това, което я кара да е уверена, че може да помогне е, че и тя, и екипа като цяло, имат опитът.

" Ние всички идваме от разнообразни бизнеси , виждаме по какъв начин стават там нещата, виждаме какво пречи на един бизнес в нашата страна да пораства и да се развива, какво пречи на вложенията да идват у нас. В това в действителност аз мога да оказа помощ - в поощряване на предприятия, на вложения, там е моята мощ ", акцентира Балникова.

Според нея привличането на вложения е допустимо главно със прекъсване на корупцията.

" Това, което би трябвало на една постоянна стопанска система е липса на корупция, една доста мощна правосъдна система и това към този момент в действителност ще помогне ", счита Балникова.

" През последните 4 месеца доста работех с дребните и междинни предприятия и това, което виждам, е, че има още доста какво да се направи в посока поощряване развиването на тези дребни и междинни предприятия ", добави тя.

И даде образец с Фонда за поощряване на дребния и междинния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лв. годишно.

" Където и да отидем в Европа би трябвало да ни е позор от този бюджет " , безапелационна бе Балникова.

" Ние сме подготвени да работим с всеки, който поддържа нашите правила, от там нататък всичко е въпрос на диалози, на намиране на вярната посока, счита тя.

По думите й с общи старания това може да бъде реализирано.

" Това, с което считам, че сме разнообразни , е безусловно чистото ни предпочитание да забележим една България, в която моята щерка, децата на нашите другари, на всички хора, могат да живеят естествен живот, където пенсионерите получават почтени пенсии, където образованието е налично до всички. Това, което ни показахме за 4 месеца в министерството на стопанската система, е, че с готовност нещата могат да се случват доста бързо ", добави Балникова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР