Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще

...
Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще
Коментари Харесай

Радев благодари наред и предупреди новия парламент, че няма право на грешка

" Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя - макар големите пари, макар клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с подправени вести, с режисирани кавги и поставиха големи старания да отхвърлен хората даже през днешния ден от изборния ден ". Това съобщи спечелилият втори мандат за президент Румен Радев, съгласно който статуквото се провалило.

По думите му, България издържала изпита за народна власт и не се поддала на опитите за етническо разделяне. " Разумът и родолюбието надвиха над апатията ", сподели той, като изброи по какъв начин даже в днешния ден имало мощен напън да не се върви по пътя на демокрацията. И предизвести, че новият парламент няма място да бърка: " Новият парламент няма право на неточност и отсрочване, тъй като хората няма да простят. Всеки от тези партии, който пренебрегне това, ще бъде самоубийство ". Трябва да има отчетливо политическо болшинство, което да вземе отлагани с години решения, да предприеме незабавни промени в правосъдната система и да се погрижи за социално-икономическите рецесии.
" Алфа Рисърч ": Радев е съумял да " открадне " повече гласове от Герджиков
6% от гласувалите за проф. Анастас Герджиков на първи тур в този момент са дали своят вот за Румен Радев, до момента в който единствено 1% от гласувалите за Радев на п...

" Борбата с пандемията остава предпочитана задача, а новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции, изключително когато залогът е за бъдещата еднаквост и история и правата на нашите сънародници зад граница ", сподели още Радев.

" България излиза от застоя и автокрацията. Аз съм оптимист ", заключи президентът.

Радев не пропусна да благодари даже на съперника си - проф. Анастас Герджиков, както и на подкрепящите го. Той обаче не отговори на журналистически въпроси, а " лицето " на организация ПИК Ива Николова отново блесна с коментар: " Ако по този начин ще управлявате с 10%... ".

Още:
ЦИК отхвърли сигнали против Борисов за пропаганда в изборния ден
Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов провокира остри рецензии към себе си и бе упрекнат в пропаганда в изборния ден. Причината - п...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР