Очакваният в средата на ноември доклад на Европейската комисия за

...
Очакваният в средата на ноември доклад на Европейската комисия за
Коментари Харесай

Вера Йоурова: Всеки път, когато се срещна с господин Цацаров, му пожелавам прокуратурата да покаже реални резултати

„ Очакваният в средата на ноември отчет на Европейската комисия за прогрес в правосъдната промяна ще е обективен и справедлив “, сподели в София еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова. 

За следващ път еврокомисар Йоурова даде обещание отчетът да регистрира всичко, което е направено, и разгласи, че с изключение на оценки в него ще има и рекомендации. Тя обаче не се ангажира със период за отпадане на десетгодишното наблюдаване над България и Румъния:
   
„ Не зная. Зависи от резултатите и от оценката на специалистите. Председателят на Европейската комисия споделя,че неговото предпочитание е този механизъм към този момент да се приключи и да се откри нов метод за работа и съдействие. Но не можем да предвиждаме. Това ще е решение, което ще се базира на осезаемите резултати, които желаеме да забележим, и на необратимостта и устойчивостта на промените. “

Как прави оценка еврокомисар Вера Йоурова промяната в прокуратура откакто институтицията беше обект на  функционален и структерен европейски разбор предходната година:

„ Всеки път, когато се срещна с господин Цацаров, той ми дава безапелационни знаци за прогрес и аз оставям с усещане, че всичко в България е наред. И по-късно виждам обстоятелствата, цифрите и резултатите и у мен се появяват подозрения дали в действителност всичко е прелестно. Така че дано да изчакаме и да забележим какво ще покаже отчетът от ноември. Ние желаеме да сме обективни и оптимално справедливи. Затова всякога, когато се срещна с господин Цацаров, му поисквам триумф и шанс...и фактически прокуратурата да покаже действителни резултати, “ сподели еврокомисарят Вера Йоурова.

Комисар Йоурова посети България за присъединяване в годишната министерска среща Европейски съюз - Западни Балкани в региона на правораздаването и вътрешните работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР