Очакваният спад на щатския долар през 2024 г. е на

...
Очакваният спад на щатския долар през 2024 г. е на
Коментари Харесай

Доларът отслабва – очаква се бум на стоковите пазари

Очакваният спад на щатския $ през 2024 година е на път да даде подтик на стоковите пазари и по-специално на пазарите на благородни метали.

Неотдавнашната удобна позиция, заета от Федералния запас, провокира упования за доста понижаване на лихвените проценти, което евентуално може да окаже напън за намаление на показателя на щатския $.

Вследствие на това цените на златото се покачиха до $2,075 при започване на 2024 година При настоящо ниво на показателя на щатския $ от $102, евентуалното намаляване на щатския $ може да го докара до спад под основната граница от $100.

Тази смяна в цената на щатския $ може да докара до това институционалните вложители да имат лимитирани вероятности за рентабилност, което ще провокира удобни вероятности за златото и по-широките стокови пазари през 2024 година Освен това се чака пазарите на акции също да се възползват от намаляващата мощ на щатския $, което ще благоприятства бичата атмосфера за акциите.

Продължаващият миролюбив звук на Федералния запас може да продължи да оказва въздействие върху доларовия показател, което евентуално да докара до стягане на вложенията през годината, в случай че няма индикации за по-ястребова позиция на Фед за стимулиране на растежа на цените.

Перспективите за ястребов завой обаче остават несигурни, изключително като се има поради, че инфлацията възлиза на 3.2% и към момента не се е нормализирала на целевото ниво от 2%.

Следователно стоковите пазари, изключително златото, наподобяват подготвени да се възползват от отслабването на щатския $ през 2024 година Цените на златото резервираха възходящата си траектория и в този момент гледат към нанагорнище над прага от $2,100. Геополитическото напрежение в Близкия изток оказва спомагателен напън върху щатския $, допринасяйки за неговото обезценяване.

Продължаващият спор сред Израел и Палестина продължава да държи щатския $ на нестабилна основа, като вложителите се притесняват от възможен забележителен спад. Особено значимо е, че институционалните вложители възприемат златото като надеждно леговище в такива неспокойни времена, имайки поради ролята му на хедж против инфлацията.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР