Очакваният ефект е това да донесе на бюджета приходи от

...
Очакваният ефект е това да донесе на бюджета приходи от
Коментари Харесай

Испания ще облага извънредно банките и енергийните компании

Очакваният резултат е това да донесе на бюджета доходи от 7 милиарда евро

Испанското социалистическо държавно управление на премиера Педро Санчес възнамерява да таксува с изключителни налози свръхпечалбите на енергийните компании и банките, съобщи Асошиейтед прес, представена от.

Правителството внесе през днешния ден предлагането си в Народното събрание, а спор по него и гласоподаване ще има след лятната почивка на законодателния орган.

Новите правила евентуално ще се отнасят за 20 огромни корпорации, на които ще бъде неразрешено да трансферират разноски на потребителите. Регулаторни органи ще наблюдават дали фирмите съблюдават разпоредбите.

Подобни изключителни налози към този момент оповестиха Англия и Италия. Енергийните компании генерират свръхпечалби поради скока на цените на петрола и природния газ през последните месеци поради войната в Украйна.

Приходите от изключителните налози ще отиват за ограничения за подкрепяне на семействата, страдащи от високите цени на силата.

Според предлагането енергийните компании с доходи от над 1 милиард евро през 2019 година ще платят спомагателен налог в размер на 1,2 на 100 върху приходите си за тази и идната година. Това би трябвало да генерира 4 милиарда евро.

Финансовите институции се чака да обезпечат още 3 милиарда евро чрез налог в размер на 4,8 на 100 върху приходите им от лихви и такси.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР