Очакването в обществото се е насъбрало и става все по-голямо.

...
Очакването в обществото се е насъбрало и става все по-голямо.
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Имаме нужда от още малко време, за да бъдат покрити големите очаквания

Очакването в обществото се е натрупало и става все по-голямо. Има резултати, само че с цел да бъдат покрити огромните упования, имаме потребност от още малко време. Това сподели началникът на политическия кабинет на държавното управление на Кирил Петков Лена Бориславова в предаването „ Седмицата " на Дарик радио.

Тя уточни, че държавното управление е пристигнало в миг на доста застъпващи се рецесии, а обществото не осъзнава, че 62 дни са незадоволителни за решение на насъбраните в годините проблеми. „ За страдание нашите служби и цялата ни страна не е била в дейна роля да преследва нарушителите допреди два месеца ", съобщи Бориславова и добави, че с цел да се задейства цялата държавна машина, би трябвало да се мине през един малко по-дълъг развой.

Тя съобщи, че във връзка с глобите по закона „ Магнитски " още през лятото на предходната година е била инициирана мярка за държавните сдружения, с която да бъдат защитени от възможни спомагателни наказания. „ Имаме и работна група, която проучва информацията и се пробва да събере данни, въз основа на които сътрудниците от Съединени американски щати са стигнали до тези изводи. Обсъжда се и законопроект, който да може да вкара тези последствия от глобите и на българска територия ", изясни Бориславова.

Тя разяснява и позицията на Движение за права и свободи във връзка с „ златните паспорти ". Според нея това е опит за политическо оцеляване и за офанзива на държавното управление. „ Колегите от Движение за права и свободи имат наклонност за прекарване на постоянни вътрешни катарзиси. Това, което доста елементарно може да се откри с обстоятелства, е, че хората от Движение за права и свободи излизат и се тупат в гърдите, че те са основатели на промяната за „ златните паспорти ", а в действителност законопроектът е оповестен за публично разискване още през октомври месец. Те в края на януари споделиха, че това е техен законопроект, приписват си заслугите за следствията, които те не са инициирали ", уточни Бориславова.

На въпроса управлява ли новото държавно управление службите, Лена Бориславова отговори: „ Предприемат се решителни стъпки за това да се откри до какво равнище е била превзета всяка конструкция в страната, само че този развой лишава време и би трябвало да бъде вършен по закономерен метод ".

Висш съдебен съвет е институция, която в настоящия си тип от дълго време се е делегитимирала. „ Факт е, че болшинството от тях не съзряха, че нарушават Конституцията, отказвайки да прегледат настояването за оставка на основния прокурор. Положителното е, че на този декор една от нашите промени над които работим, в действителност ще получи по-голямо схващане от обществото за какво е значимо да бъдат реформирани органите на публичната власт ", съобщи Бориславова.

Тя бе безапелационна, че държавното управление работи по този начин, че да отбрани по най-хубавия метод българския интерес. „ Вярвам, че това е движещият претекст и за президента Радев. Няма другарски огън. Важно е просто да вървим напред ", безапелационна бе тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР