Очакването на обществото е след 1 юли плащанията към пенсионерите

...
Очакването на обществото е след 1 юли плащанията към пенсионерите
Коментари Харесай

Георги Гьоков: След 1 юли плащанията към пенсионерите няма да бъдат по-ниски от настоящите

Очакването на обществото е след 1 юли заплащанията към пенсионерите с или без Ковид добавка да не бъдат по-ниски от това, което са получавали досега. Това допуска преизчисляване на пенсиите най-малко до този размер. Ако не бъде взето решение, по в този момент настоящото законодателство следва осъвременяване на пенсиите с към 6,1%. Това няма да покрие 60 лева, които ще отпаднат вероятно от 1 юли “. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в ефира на Нова нюз.

Той изясни, че Национален осигурителен институт работи по изчисленията на разнообразни разновидности, които работна група ще прегледа до края на април. „ Ще бъдат готови най-малко два различни разновидността, които ще предложим на Народното събрание “, изясни още министър Гьоков. Той увери, че „ до края на юни няма да има пенсионер, който да получава по-малко заплащане от декемврийското “.

Министър Гьоков изясни, че междинното нарастване на пенсиите след преизчислението на 25 декември е с 12,8% или към 61 лева „ Пенсионерите ще получат три типа добавки този месец към преизчислената си пенсия - 60 лева коронавирус добавка, доплащане, изравняващо февруарската пенсия с декемврийската и още едно доплащане за отплата за януарското заплащане “, сподели той.

Министърът на труда напомни, че стартира изплащането на 75 лв. за пенсионерите със приключен цикъл на имунизация. 694 000 индивида ще получат помощта през февруари.

Министър Гьоков разяснява и плана на Бюджет 2022 година Според него обществената стратегия за актуалната година е по-добра от последните десетина години и това се отбелязва и от обществените сътрудници. „ Работещите небогати в България са неприемливо огромен брой и би трябвало да има ограничения в тази тенденция. Не може междинната работна заплата да нараства и да задържаме минималната работна заплата и оптималния застрахователен приход на равнища от преди години “, означи министър Георги Гьоков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР