Очакване за подобрение на стопанската конюнктура се регистрира в строителството,

...
Очакване за подобрение на стопанската конюнктура се регистрира в строителството,
Коментари Харесай

Бизнес очаквания: Промишлеността е резервирана, строителите са оптимисти

Очакване за усъвършенстване на стопанската обстановка се записва в строителството, до момента в който в индустрията през втория месец на годината се следи леко намаляване. В търговията на дребно и бранша на услугите тя резервира почти равнището си от януари.

През февруари общият индикатор на бизнес климата се повишава с 0.5 пункта спрямо предходния месец, демонстрират регулярните Бизнес анкети на Националния статистически институт.

Несигурната икономическа среда, дефицитът на работна мощ, мощната конкуренция в множеството браншове остават главните спънки за развиването на стопанските субекти.

По отношение на продажните цени мениджърите чакат опазване на тяхното ниво през идващите три месеца.

Промишленост. Показателят " бизнес климат в индустрията " спада с 0.5 пункта което се дължи основно на по-резервираните упования на мениджърите за положението на предприятията през идващите шест месеца.

Анкетата записва понижение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с намалени упования за активността през идващите три месеца.

Строителство. През февруари бизнес климатът в бранша регистрира възстановяване с 3.6 пункта основно заради усъвършенстваните упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.

Същевременно и прогнозите им във връзка с строителната интензивност през идващите три месеца са по-оптимистични, което съгласно тях ще докара до в допълнение наемане на личен състав.

Търговия на дребно. Показателят за положението на стопанката обстановка резервира равнището си от януари. Мненията на търговците на дребно по отношение на размера на продажбите през последните три месеца са по-резервирани, до момента в който прогнозите им за продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца са по-благоприятни.

Услуги. През февруари бизнес климатът в бранша остава почти на равнището си от предходния месец. Оценките и упованията на мениджърите за бизнес положението на предприятията се изместват към по-умерените отзиви.

Същевременно и прогнозите им за търсенето на услуги през идващите три месеца са удобни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР