Очакваната нова бежанска вълна, за която се готви държавата, притесни

...
Очакваната нова бежанска вълна, за която се готви държавата, притесни
Коментари Харесай

Жителите на граничните райони у нас са притеснени от новата бежанска вълна

Очакваната нова бежанска вълна, за която се готви страната, тормози жителите на граничните региони. Макар че страната ни е директна за чужденците по пътя им към Западна Европа, хванатите на наша територия, остават тук. Миграционният напън ще бъде разискван на следващия ден на съвещанието на КСНС при президента.

В 19-хилядния Харманли, където се намира най- огромният център за бежанци, с потенциал от 3 000 души, към този момент усещат повишения брой чужденци. Ако в края на юли в него имаше 500 настанени, в този момент те са към 750.

Сутрин рано, когато потеглям на работа, те тогава се прибират, вървят по пътя като диваци. Вчера един изскочи, за малко да го ударя с колата. Не се преценяват с нищо, споделя Георги Наполеонов.

В Харманли още помнят предходната вълна, когато в центъра имаше над 3000 души. Ако тогава обаче настанените бяха най-вече фамилии с деца, през днешния ден чужденците са главно млади мъже.

Близо до границата наличието на Гранична полиция и жандармерията е очевидно, а това,оказва се, тормози жителите на граничните села.

Ние сме в селото като в затвор, няма, не можеш да излезеш да направиш разходка на домашния си любим. Ще те спрат, въпроси..., споделя Георги Тонев, гражданин на село Генералово.

Настанените в центровете на Държавната организация за бежанците са най-вече от Сирия, Афганистан и Ирак. Очаква се афганистанците да се усилят, откакто талибаните си върнаха контрола над страната.

За обстановката в Афганистан и предстоящата бежанска вълна - тематиката продължава и на следващия ден в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира ".

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР