Очакваната червена вълна не се случи, но по всяка вероятност

...
Очакваната червена вълна не се случи, но по всяка вероятност
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев, международен анализатор: Очакваната червена вълна в САЩ не се случи

Очакваната алена вълна не се случи, само че по всяка възможност десницата ще поеме надзор върху долната камара на Конгреса, което значи, че републиканците ще блокират всеки законопроект на Байдън.Така разяснява в Euronews PrimeTime интернационалният анализатор Огнян Дъскарев първите резултати от междинните избори в Съединени американски щати.

Той уточни, че републиканците към този момент са се заканили, че ще основат комисия, която да проверява сина на Байдън. По думите на Дъскарев несъмнено идващите 2 години няма да са лесни за сегашния американски държавен глава.

Според анализатора Байдън въпреки всичко може да бъде удовлетворен, тъй като по принцип партията на президента губи междинните избори, само че към този момент към момента не е ясно дали републиканците ще съумеят да открият надзор и в горната камара на Конгреса.
В Камарата на представителите републиканците водят безапелационно. Що се отнася до Сената – там се очакваше по-изразителна победна на десницата, само че това не се случи и там силите са изравнени. В момента всичко зависи от четири щата.
Според Дъскарев изходът от изборите ще се реши от резултатите в Джорджия, Невада, Аризона и Уисконсин.

Анализаторът означи, че следва някогашният президент Доналд Тръмп да направи огромно изявление идната седмица във Флорида.

„ Мисля, че ще се кандидатира (за президент през 2024 година – бел. ред.). Другата огромна звезда на републиканците губернаторът на Флорида Рон Десантис също има президентски упоритости, те дори се сблъскаха двамата преди дни, само че допускам, че в случай че Тръмп се кандидатира, ще вземе за вицепрезидент Десантис, а демократите просто не знам след 2 години кого ще изкарат “, разяснява Дъскарев.

По неговите думи ръководството на Байдън е цялостна злополука, що се отнася до стопанската система.

„ Инфлацията е 8,2%, имат милиони противозаконни имигранти, които влязоха, откогато той е на власт. Бензинът скочи внезапно и американците не са удовлетворени от стопанската система “, уточни Дъскарев.

Той е безапелационен, че няма да има смяна в политиката за Украйна, без значение от резултата от изборите.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР