Очаквана криза. След проваления избор на управител на БНБ Трифонов

...
Очаквана криза. След проваления избор на управител на БНБ Трифонов
Коментари Харесай

Политолог: Не е изключена нова четворна коалиция

" Очаквана рецесия. След проваления избор на шеф на Българска народна банка Трифонов и Има Такъв Народ единствено търсеха мотив да изоставен обединението. Това пролича в редица изявления и закани на представители на партията ", това съобщи пред " Дневник " политоголът доцент доктор Милен Любенов, учител в СУ за решението на Има Такъв Народ да напусне ръководещата коалиция.

" Едва ли може да се даде еднопосочен отговор. Доста хипотези се лансираха. Всички те са спекулативни и това е разбираемо, тъй като няма по какъв начин да разполагаме с цялостната информация. Интереси на компании в пътното строителство, прекратената активност на компанията за фитосанитарен надзор. Направи усещане и нещо друго. Особено дейни през последните две седмици бяха от Движение за права и свободи. Кирил Петков бе упрекнат, че е заплашвал депутати от придвижването със заместител държавния секретар на Съединените щати. Такава опасност е скандална сама по себе си, въпросът е за какво от Движение за права и свободи описаха за нея седмица по-късно, а не незабавно. Възможно е представители на Движение за права и свободи, а и на други фигури от политиката и бизнеса да са обезпокоени от нови наказания по Глобалния закон " Магнитски ". Тук бих добавил и изтеклия документ на законопроект, свъзван със отбрана на финансовите ползи на страната при лица, влючени в сакнционни описи. Това приличаше на интензивно мероприятие, още повече, че никой не разпозна този вид на план ", съобщи той на въпрос чии ползи пази водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

" Математически видяно ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ + " Възраждане " имат повече депутати от ръководещите, които все още разполагат със 109. Възможно е да забележим нова четворна коалиция от упоменатите партии, която да бъде оповестена за " държавно управление на националното избавление ". Ще бъде брандирана като " неизбежна и избавителна в този сложен за страната миг на инфлация, рецесии, война и така нататък ". Опорките елементарно се пишат и по предписание или по несръчност постоянно звучат клиширано. Ще обяват тази коалиция като надпартийна, ще намерят специалисти за задачата, а не политически и партийни лица. По този метод ще се размие отговорността, с цел да няма вреди за подкрепящите партии. В рецесия мъчно се ръководи и постоянно това носи негативи за тези, които се захващат с тази задача. А това желае да избегне ГЕРБ, изключително в случай че в края на годината се стигне до обстановка на световна стагфлация. Така че дали в този парламент или след нови избори, силите на статуквото ще се опитат да осъществят подобен сюжет. Всъщност този сюжет се готвеше още предходната година, само че успеха на " Продължаваме промяната " го направи неосъществим. Просто в този момент ГЕРБ и Движение за права и свободи още не са решили кой от двата разновидността е по-удачен за тях - държавно управление в този момент или след нови избори. Но изборите могат да поднесат изненади на " сценаристите ", изключително когато опцията за следен избор, за сбъркани протоколи и невалидни бюлетини е отстранена посредством машинното гласоподаване. Затова в този момент е тази атака за връщане на хартиените бюлетини ", съобщи той по тематиката с бъдещето пред българското държавно управление.

И добави:

" Правителство на малцинството е сложна задача. Възможно е да оцелее няколко месеца. Най-вероятна е хипотезата за предварителни избори в края на годината. Такива ще има даже и да се осъществя краткотрайно сюжета с " държавно управление на националното избавление ", подкрепено от сегашната съпротива. Тогава те ще бъдат по-скоро следващата година дружно с локалните. Такова държавно управление няма да издържи и ще бъде извънредно непопулярно. Има Такъв Народ надали ще намерят място в идващия парламент, когато и да са изборите. При " Продължаваме промяната " електоралната ерозия може да бъде удържана единствено посредством коренна смяна на информационната тактика и бързо създаване на партийни струкури, каквито обаче най-малко към този момент не се плануват в устава на групировката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР