Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои

...
Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Радев изгуби образа си на обединител, Конституцията му отесня

Очакваме всеки миг ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно държание по отношение на българските жители, съобщи в студиото на „ Здравей, България ” депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„ Очакваме след връщането на мандата възобновяване на диалозите. Искаме да чуем техните причини и съображения ”, добави той. По думите на народния представител обстановката се е трансформирала трагично, само че и двете страни би трябвало да намерят решение.

Гюров добави, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ чакат позвъняване, с цел да бъдат възобновени договарянията за постоянно държавно управление.

 „ Ние сме подготвени на всичко належащо и сме посочили, че имаме задоволително политическа храброст да взимаме верните решения за страната ”, безапелационен беше депутатът от „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”.

Той разяснява и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат.

„ Г-н Радев изгуби своя облик на обединител и водач на нацията. Той си разреши в един миг да вкара персоналния интерес. Досега постоянно сме говорили, че дейностите на президента демонстрират, че той не желае да има постоянно държавно управление в страната ”, съобщи Гюров.

Депутатът изрази подозрение в законосъобразността на думите на президента, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. „ Президентът сподели на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която внезапно му отесня. България би трябвало да им постоянен кабинет, а се видя, че той не желае това да се случи. Друго, което отива към тирания – негоот предпочитание да се намеси в политическия живот на страната през негови планове, които не съумяват до момента да се получат. Президентът очакваше негови хрумвания да се извършват от „ Промяната ”, добави Андрей Гюров.

По думите му се вижда усилване на „ президентското лоби ” в обществото. След митингите по думите му президентът е обърнал палачинката:

„ Промяната знаеше от началото, че не е на президента. Проблемът настъпи, когато президентът разбра, че „ смяната “ не е негова “, съобщи Гюров. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР