Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка,

...
Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка,
Коментари Харесай

Йотова: Очаквам равносметка от политиците в Страстната седмица

„ Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, политиците да създадат своята равносметка и да има постоянно държавно управление, от което всички ние от две години имаме огромна потребност “. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос ще има ли постоянен кабинет след тези избори.

Няма политическа мощ, която да е излъчила представители от всички 31 многомандатни региона

Тя посочи, че и този път президентската институция ще съблюдава всички процедури – привикване на Народно заседание, по-късно ще се завърти рулетката с мандатите.

„ Дано да има съгласие сред партиите, тъй като през последните месеци доста се говореше за разсъдък, за разговор, за отговорност. Ако те държат на своите обещания и не са ни излъгали по време на акцията, в този момент би трябвало да забележим реализацията им “, разяснява още вицепрезидентът.

Само двама се отхвърлят от депутатските си места - Асен Балтов от ГЕРБ и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов

По думите ѝ устойчиво държавно управление не може да се реализира с писма, молби, придумване и обещания, а с политическа отговорност.

„ Трябва да има политическа отговорност и правила, а не подмолни сделки. Тогава и ние гласоподавателите ще повярваме, тогава ще има и устойчиво държавно управление “, акцентира Йотова.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР