Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка

...
Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка
Коментари Харесай

Йотова: Кабинет не може да има с молби и задкулисни договорки, партиите да проявят разум

" Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка на всеки човек персонално, по този начин и политиците да създадат своята равносметка и да има постоянно държавно управление, от което всички към този момент две години имаме потребност ", това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
Президентската институция ще съблюдава напълно конституционните процедури - привикване на Народно заседание, завъртане на рулетката с мандатите и така нататък, уточни тя.

" През последните седмици се говореше за разсъдък, за разговор, за отговорност. Ако фактически политиците държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната акция, би трябвало да забележим реализацията на това. Нито кабинет, нито устойчиво държавно управление може да има с писма, молби, придумване. Трябва да има политическа отговорност и правила, а не подмолни сделки. Тогава ние, гласоподавателите ще повярваме, тогава ще има и устойчиво държавно управление ".

Приемането на бюджета е необходимо, също така би трябвало да се овладеят цените и инфлацията, акцентира вицепрезидентът. Тя се надява да има спад в страстите след изборите и че партиите ще седнат на масата на договаряния пред всички български жители.

" Ако отново се тръгне през груби сделки и подмолни сметки, това значи, че ще има не просто голяма дупка в доверието сред политици и хора, само че това значи, че сме напът да провалим локалните избори, което ще бъде с доста тежки последствия за всички нас ", разяснява Илияна Йотова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР