Очакваме в рамките на следващата седмица да има правителство, заяви

...
Очакваме в рамките на следващата седмица да има правителство, заяви
Коментари Харесай

Все по-близо до кабинет: Всеки коалиционен партньор с вицепр...

Очакваме в границите на идната седмица да има държавно управление, съобщи Асен Василев

Структурата на Министерския съвет към момента се прецизира, само че концепцията е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Това съобщи по NOVA съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Самият той ще бъде предлагането на Политическа партия за финансов министър.

Кирил Петков е предлагането за министър председател, а Бойко Рашков и Николай Денков за надлежно министерствата на вътрешните работи и на образованието. Все отново, обаче, Асен Василев съобщи, че към този момент не желае да се приказва за имена, защото има още няколко стадия, през които би трябвало да се мине.



„ Продължаваме Промяната “ ще предложи Рашков за министър на вътрешните работи

От думите му стана ясно, че упованията на " Продължаваме Промяната " са в границите на идната седмица да има държавно управление. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано съдружно съглашение или връчен мандат.

" Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. В понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ", добави Василев.

Коментар от Василев пристигна и за броя на министерствата: " Има разнообразни оферти, концепцията е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства ", сподели съпредседателят на Политическа партия.
Свързани вести Проектокабинетът: Българска социалистическа партия измъква земеделието от Слави, дами поемат правораздаването и външните работи Кольо Колев пред "Марица ": Кабинетът може да изкара 4 години, само че към този момент е котка в чувал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР