Очакваме усилията на Украйна по пътя към ЕС да бъдат

...
Очакваме усилията на Украйна по пътя към ЕС да бъдат
Коментари Харесай

Бившият посланик на Украйна в София: Надявам се България да продължи да ни подкрепя

" Очакваме напъните на Украйна по пътя към Европейски Съюз да бъдат оценени уместно. Направени са доста съществени стъпки, свидетелстващи за това, че сме подготвени да бъдем признати в Европейски Съюз. Надявам се, че това ще стане в близкото бъдеще ", съобщи някогашният украински дипломат у нас Виталий Москаленко в ефира на България Он Еър.

„ Войната стартира от април 2014 година с окупацията на Крим. В историческия смисъл тази война сред Русия и Украйна ще се води в историята точно от 2014 година “, счита дипломатът.

„ Володимир Зеленски неслучайно предложи самодейност на 15 ноември – така наречен формула за мира, която планува 10 стъпки, които ще водят към приключването на тази война. Те се състоят в поредни стъпки, които да се случат паралелно или малко по малко “, отговори Москаленко на въпрос за това има ли вяра за кротичък завършек на войната.

„ Стокообменът сред Украйна и България за предходната година стигна 1,5 милиарда евро – безспорен връх за новото време. Не е загадка, че България е предоставила, по директен или косвен метод, съответната военна помощ. България е съдружник на Украйна във войната, това е доказано още с навлизането на съветските войски “, акцентира той.

Москаленко не вижда разделяне в българското общество на база подкрепящи Украйна и подкрепящи Русия хора.

„ Около 50 хиляди украински жители обитават на територията на България. Първите месеци на тази ужасна съветска експанзия имаше доста повече бежанци. България поддържа Украйна във всички връзки – политически, честен и боен. Надявам се, че тази поддръжка ще бъде продължена “, сподели още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР