Очакваме цената на газа за октомври месец да е под

...
Очакваме цената на газа за октомври месец да е под
Коментари Харесай

Булгаргаз очаква цена на газа за октомври под 240 лв.

Очакваме цената на газа за октомври месец да е под 240 лв.. Това съобщи шефът на " Булгаргаз " Деница Златева пред bTV.

Тя изясни, че има интерес към търговете за полутечен газ, като по-късно специфична комисия ще оцени деликатно офертите. Ще има конкурентна и транспарантна цена. Решението кой ще бъде стратегическият снабдител на газ, остава в ръцете на бъдещото държавно управление, сподели Златева.

В предварителни диалози ценовата оферта за дълготрайния търг е напълно друга от офертата за краткосрочния търг.

Златева изясни, че са подхванати дейности, с цел да получим доставките на синьо гориво от " Газпром ".

" Булгаргаз " има настоящ контракт с " Газпром " до края на 2022 година, като ние продължаваме да го изпълняваме, пращаме поръчки за контрактуваните количества газ и получаваме отговор за нула получени количества. Затова се подхващат ограничения да се диверсифицира рискът за полутечен природен газ, посочи тя.

" Все още нямаме никакви отговори от " Газпром ", посочи Златева и увери, че се подхожда извънредно отговорно за доставките и диверсификацията на природен газ у нас. Осигуряването на газовите доставки за нас не е смешка, акцентира тя.

Тя увери, че ще има задоволително природен газ, даже и да няма съветско синьо гориво, тъй че да не изпадаме в дефицит.

Златева заяви още, че интерконекторът с Гърция ще проработи на 1 октомври, като регистрира положителната работа на отрасловите министерства за това.

" Булгаргаз " разплаща отговорностите си без външно финансиране. Бизнес моделът на дружеството е изменен, увери Златева.

410 млн. лева са задълженията на " Топлофикация "  към сегашния миг. Проблемът с " Топлофикация " е продължителен и в действителност би трябвало да бъде решен преди началото на зимата. Не можем да си позволим " Булгаргаз " да изпадне в следващата ликвидна рецесия. Въпреки това ще има парно през зимата, безапелационна бе Деница Златева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР