Очакваме решението на президента за освобождаването на главния секретар на

...
Очакваме решението на президента за освобождаването на главния секретар на
Коментари Харесай

Премиерът: Очакваме решението на президента за освобождаването на главния секретар на МВР

Очакваме решението на президента за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър вече изпрати стимулирано искане до президенството по отношение на това освобождение. 

Това разгласи при започване на съвещанието на Министерски съвет премиера акад. Николай Денков. Припомняме, че тематиката с поисканата от премиера оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров се трансформира в централна в последната седмица. Стана ясно, че все пак топката към този момент е в ръцете на президента Радев.

Денков акцентира още, че общо пет министерства (на вътрешните работи, на финансите, на районното развиване, на правораздаването и на електронното управление) ще получат дилемите си по отношение на подготовката и произвеждането на локалните избори за общински съветници и кметове, които президентът насрочи за 29 октомври 2023 година.

Припомняме, че общо 18 точки са залегнали в предварителния дневен ред на държавното съвещание за 23 август. Още в първа точка министрите ще обсъдят план на решение за определяне на заместник-председател на Държавна организация " Национална сигурност "  (ДАНС) по предложение на премиера акад. Николай Денков.

В дневния ред е и решението за даване на нова филантропична помощ на Украйна в размер на близо 300 000 лв.. Предложението е на заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, съобщи настоящо.ком.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР