Очакваме пикът на грипната епидемия в страната да бъде през

...
Очакваме пикът на грипната епидемия в страната да бъде през
Коментари Харесай

Пикът на грипа се очаква следващата седмица

Очакваме пикът на грипната зараза в страната да бъде през седмицата, която следва. Това сподели във Варна министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Според него в края на идната и началото на по-следващата седмица пикът ще бъде преодолян, а броят на болните ще стартира да понижава. „ Надявам се прогнозите ни да се осъществен, тъй като тази година много продължи грипната зараза “, разяснява отрасловият министър. Във връзка със случая на умряло бебе в болничното заведение в Плевен той уточни, че има открити позволени неточности в лечебното заведение. Назначена е инспекция от здравното министерство и резултатите ще бъдат оповестени пред обществеността след приключването й, увери Ананиев.

До момента 1370 учебни заведения в страната са в грипна почивка, от които най-вече -267, са в София, разгласи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Според него през седмицата се чака най-вече учебни заведения да затворят поради заболяемостта. Има опция образователното наличие по този начин да се преструктурира, че да не се постанова грипната почивка да се отучва, сподели министърът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР