Очакваме първият медицински хеликоптер у нас утре. Това каза в

...
Очакваме първият медицински хеликоптер у нас утре. Това каза в
Коментари Харесай

Денков: Първият медицински хеликоптер пристига у нас до часове

Очакваме първият медицински хеликоптер у нас на следващия ден. Това сподели при започване на държавното съвещание акад. Николай Денков.

По информация на bTV първата въздушна кола за спешна помощ ще излети през днешния ден от Италия, ще кацне в Дубровник, а по-късно ще продължи пътя си към България.

„ Това е облага за Спешната помощ и здравната грижа за българите. Въздушната кола за спешна помощ ще транспортира пациенти от една болница към друга По въздух ще се придвижват кръв, кръвни артикули, органи за трансплантация и даже медикаменти “, разясни Денков.

От думите му стана ясно, че до 2026 година страната ни ще закупи още шест хеликоптера с европейско финансиране по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

„ Базите за кацане в страната определихме по този начин, че всяка зона да бъде покрита от най-малко два хеликоптера. Разходите за въздушната помощ ще се поемат от страната. Не бива обаче да пропущаме да споменем и същинските герои – лекарите и летците. Поздравявам и министрите Хинков и Гвоздейков за напъните и за резултатите “, сподели още министър председателят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР