Очакваме първите дози от ваксините за деца между 5 и

...
Очакваме първите дози от ваксините за деца между 5 и
Коментари Харесай

На 20 декември очакваме първите ваксини срещу COVID за деца от 5 до 11 години

Очакваме първите дози от имунизациите за деца сред 5 и 11 години да дойдат у нас на 20 декември. Това заяви в " Денят стартира " доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

Предвидено е да има 6 пункта за имунизация, които ще бъдат оповестени на страниците на РЗИ. За София те са два за момента - в " Пирогов " и " Софиямед ", изясни доктор Николова.

Флаконът на имунизацията съдържа дози за 10 деца, защото те са в по-малки количества от тези при възрастните, само че интервалът на слагане на двете дози е същият.

За момента на персоналните лекари няма да бъдат отпускани ваксини, заяви още доктор Николова. Според нея обаче, е належащо персоналните лекари да правят имунизацията.

За мен персонално това е по-удобно, защото ние си изготвяме лист с искащи и слагаме ваксини. Ние сме хората в здравната система, които се занимават с профилактика и ваксинопрофилактика.

Всяко едно хронично заболяване е свидетелствуване да си сложите ваксина, тъй като то е риск, в случай че срещнете вируса да има неприятни последствия, акцентира доктор Николова.

Аз слагам ваксини от март месец и нямам пациент, който да е влошил здравословното си положение от март месец, само че имам пациенти, които се утежниха след преболедуване на коронавирус и които отключиха диабет след коронавирус. И тъй като доста се спекулира по тематиката и се приказва за насърчаване на стерилитет след имунизация - аз съм ваксинирала три двойки съпрузи, които чакат деца и бременността се развива напълно обикновено, дори едната бременна има предпочитание и ще сложим бустерна доза на 22-и. Както при всяко едно заболяване, когато ние сложим имунизацията в този интервал, се ражда едно предпазено бебе, безапелационна е доктор Николова.

Имам деца над 14 години, които са имунизирани и просто желаеха да могат умерено да отидат на учебно заведение. Децата понасят извънредно леко имунизирането, страха на огромния го няма при дребния, добави тя.

Започна леко смъкване на броя на заболелите от коронавирус у нас. Не се отпускайте обаче - идват празници, дано им се радваме, само че и да не забравяме, че вирусът не трансформира държанието си, когато се събираме на огромни групи, посъветва доктор Николова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР