Очакваме от новия служебен кабинет да не се връща към

...
Очакваме от новия служебен кабинет да не се връща към
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Очакваме от служебното правителство да не се връща към “Газпром”, това е ключово за страната ни

Очакваме от новия длъжностен кабинет да не се връща към “Газпром ” – това е основно във връзка с енергийната взаимозависимост на страната ”, съобщи Ивайло Мирчев, народен представител от “Демократична България ” и зам.-председател на комисията по енергетика в 47-ото Народно заседание в изявление по БНР.

Мирчев опроверга изказванията на представители на бизнес организации за дефицит на газ. Той акцентира, че България получава на ниска цена газ и съпостави страната с Унгария, която въпреки и да разполага единствено с съветски газ, заплаща в пъти по-високи цени за него. “Унгария заплаща доста по-скъпо от България за природен газ. Това явно не прави усещане на никого, в тази ситуация на бизнеса. И не престават приказките по какъв начин газът ще свършва, а него продължава да го има. И го има, тъй като се правеше всичко допустимо да бъде обезпечен ”, сподели той, като напомни, че главен проблем на съветския газ с изключение на високата му цена е, че Путин го стопира, нарушавайки редовно контракти за доставка.

Мирчев разяснява и кабинета “Петков ” като съобщи, че той и сътрудниците му са могли да се оправят по-добре. Като главен проблем уточни мудната работа и губенето на време, какъвто бе казусът с избора на нов шеф на Българска народна банка, лишил два месеца, което е неприемливо в условия на няколко рецесии.

“Самата коалиция още първоначално беше задоволително сложна и комплицирана, с цел да можем да имаме по-сериозно и огромно въздействие върху нея. Но “Демократична България ” беше една осма в тази коалиция и мислим, че по добър метод успяхме да тушираме някои по-емоционални реакции на някои от сътрудниците вътре ”, добави политикът.

На въпрос за опциите за предизборна коалиция на митинга, Мирчев отговори: „ Залогът за сливане сред Политическа партия и Демократична България е огромен – студената зима, бъдещата геополитическа ориентировка на страната, превъзмогването на рецесиите. Но считаме за разумно цялата общественост, която желае да се промени страната, да се явим дружно на изборите. Надявам се Политическа партия да проявят зрялост “.

Очакванията на политика от четвъртия длъжностен кабинет са да организира естествени и почтени избори с противопоставяне на пазаруването на гласове, както и да довърши започнатото от предходния енергиен министър във връзка с енергетиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР