Очакваме най-сетне да се решат отворените въпроси между двете страни.

...
Очакваме най-сетне да се решат отворените въпроси между двете страни.
Коментари Харесай

Радев преди срещата със Силяновска: Очакваме най-сетне да се решат отворените въпроси

" Очакваме най-накрая да се решат отворените въпроси сред двете страни. Правителството на Република Северна Македония към момента не е напуснало предизборната реторика. Нека се върнат към реализма. "

Това сподели президентът Румен Радев часове преди срещата му с президента на РСМ Гордана Силяновска-Давкова. Тя пристига в България във връзка гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще показа в София операта „ Набуко “ от Джузепе Верди.

" Вярно е, че музиката и културата са сфери, които ни сближават и България постоянно е била отворена за разговор с Република Северна Македония и чака този разговор, освен да спомага за нашето културно доближаване, да даде подтик на икономическото съдействие, ние чакаме с този разговор да се решат най-накрая и отворените въпроси сред нас ", съобщи Радев.

Той акцентира, че наред с подписаните контракти, ангажирането на управлението на Северна Македония с Коридор номер 8 ще е явен индикатор за действителните европейски упоритости на РСМ за повече съгласуваност в района.

„ Очаквам, че изявеното предпочитание за разговор и съгласие от страна на президента Силяновска ще се трансформира в поредна политика и на държавното управление на РСМ “, сподели Радев. Той чака РСМ " да извърши всички поети задължения – и пред нас, и пред Европейския съюз " .

Ние съблюдаваме прецизно протокола, ред е на мое публично посещаване в районен съд Македония, съобщи Радев по отношение на днешното посещаване на Силяновска-Давкова, което е импровизирано.

Запитан дали има към този момент такава покана, президентът сподели, че този въпрос ще бъде конкретизиран с македонския държавен глава.

 

Днес президентът Румен Радев направи демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобаза „ Граф Игнатиево “ по покана на Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Президентът напомни, че съдействието с Военновъздушни сили на Съединени американски щати стартира още през 2005 година и го дефинира като доста ползотворно .

„ Още с първите конфликти в небето над Граф Игнатиево ние осъзнахме, че нашият модел на летателна подготовка е доста консервативен и изостанал “, напомни Радев и сподели, че благодарение на Съединени американски щати е почнал комплицирания развой на промяна на българските военновъздушни сили.

„ Усвоихме доста модерни тактики, техники и процедури, усвоихме цялостните благоприятни условия на МиГ-29 и нашите летци към този момент по нищо не отстъпват на своите американски сътрудници “, сподели още Радев.

Той обърна внимание на остарялата авиационна техника.

„ Убеден съм, че с приемането на F-16 Block 70 тези ограничавания ще отпаднат “ , сподели президентът и въпреки всичко посочи, че българските летци в Съединени американски щати получават в началото подготовка със самолета.

„ За да може да използваме цялостните благоприятни условия на този прелестен аероплан, ще би трябвало да продължим да сътрудничим с летците от авиобаза " Авиано " “, заяви Радев./БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР