Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.,

...
Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.,
Коментари Харесай

СЛЕД КСНС. Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Очакваме над 130 млн. лв. за защита до 2019 година, продължаваме да следваме проекта за постигане на 2% от Брутният вътрешен продукт. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов след края на Консултативния съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев.

„ В т. 4 от това, което приехме като общи мнения, написа, че поддръжка на съществуваща бойна техника се прави до приключване на виталния ѝ цикъл. Ако вземем даже единствено изтребителите, те имат живот до 2030 година и в случай че предположим, че идващите до четири години ще имаме нови самолети, това не значи че незабавно ще свалим МИГ-овете от въоръжение. Проектите са подписани, има 2 седмици на междуведомствено координиране и тогава влизат в Министерски съвет. Ще се актуализират за 2019 година средствата, защото следваме проекта за доближи на 2% от Брутният вътрешен продукт, по тази причина срокът на актуализацията е до септември ", сподели още министър Каракачанов.

Той посочи, че се чакат над 130 млн. лв. за защита до 2019 година " Някои от сътрудниците като Политическа партия „ Воля " споделиха, че са срещу да се отделят пали за защита, дори би трябвало да ги понижаваме. И Корнелия Нинова също сподели, че е срещу постигане на равнищата 2% от Брутният вътрешен продукт ", разяснява той.

Министър Каракачанов посочи, че е коментирана и точката за вероизповеданието. „ Тя е една от заплахите – или по тъкмо радикалзиацията на някои религии и нейните проявления, които в някои европейски страни ги виждаме под формата на атентати, а у нас - единствено като коренно говорене към този момент. По тази причина тази точка би трябвало да се гласоподава до септември, законопроектът е подготвен, направен е от сътрудниците от „ Обединени патриоти ". От друга срана имаше работна група от Министерството на финансите в частта в случай че спрем религиозните общности от други страни какво ще коства това на бюджета – най-вероятно 30 млн. ще коства ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР