Очакваме много скоро България да влезе в програмата за безвизово

...
Очакваме много скоро България да влезе в програмата за безвизово
Коментари Харесай

Тръмп: Очакваме скоро българите да пътуват без визи до САЩ


Очакваме доста скоро България да влезе в програмата за безвизово пътешестване до Съединени американски щати. Ще обсъждаме това с вашия министър-председател. Това отговори президентът Доналд Тръмп на въпрос на BG VOICE по кое време се чака визите за българи да отпаднат.

Тръмп посрещна премиера Бойко Борисов в Белия дом. Той изясни, че би пристигнал в България, само че към момента нямал покана. Очаквал обаче скоро да получи такава.

„ Двете страни имаме положителни другарски връзки и министър-председател, който одобрявам “, сподели Тръмп.

Двамата ще разискват с изключение на отпадането на визовия режим за българите, по този начин и договорката за новите изтребители F-16 и доставките на американски полутечен газ.

„ България е за образец на Германия и би трябвало да им кажеш на тях, че разноските ви за защита са над 3 % от Брутният вътрешен продукт “, сподели още Тръмп на Борисов преди да стартират диалозите на четири очи. Думите му, произнесени в Овалния кабинет бяха във връзка това, че българските разноски за защита нарастват до 3,1 на 100 поради покупката на осем американски изтребителя F-16.

„ България купува страхотни американски оръжия, най-хубавите в света “, добави президентът.

От началото на мандата си през 2017 година Тръмп пробва да накара останалите страни в НАТО да вдигнат разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт. Германия е един от главните съперници на тази политика на Тръмп.

„ Имаме ужасно другарство с България, доста българи живеят в Съединени американски щати “, сподели още Тръмп.

Източник: bg-voice.com

00:00 00:22
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР