Очакваме много добър ръст на туристите през лято-2018, който не

...
Очакваме много добър ръст на туристите през лято-2018, който не
Коментари Харесай

Ангелкова: България продава високо качество на разумна цена

Очакваме доста добър растеж на туристите през лято-2018, който не можем да реализираме без дейното партньорство на бизнеса. Продаваме високо качество на рационална цена и ставаме все по-предпочитана лятна дестинация, макар голямата конкуренция в района. Това е декларирала министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на новия сезон в " Слънчев бряг ", оповестиха от министерството, представени от Българска телеграфна агенция.

Тя е планувала 5 на 100 нарастване при задграничните визити за лятото по отношение на рекордната 2017 година и растежи от пазари като Германия, Израел, Полша, Чехия, Франция, даже от Съединени американски щати, където предходната година за първи път стартира акцията за цифрова реклама на страната ни.

Министърът е показала, че пътуванията за лятна отмора по Черноморието са измежду най-предпочитаните от туристите у нас. Това прави морския туризъм главен и основен артикул за устойчивото развиване на целия бранш. Над 70 на 100 от туристите идват в България за лятна почивка, е подчертала тя и е припомнила, че в интервала юни-септември 2017 година задграничните туристически визити са били над 5,3 млн. Очакваме и българите, пътували през този интервал, да се усилят до 1,9 млн. по отношение на 1,6 млн. души година по-рано, е допълнила Ангелкова.

В курортния комплекс " Слънчев бряг " също се чакат повече гости. Един от индикаторите е увеличеният брой декларирани полети към Летище " Бургас ", е показала министърът. Данните все още са за растеж от 18 на 100, повече са и декларираните полети от Германия, Полша, Англия, Чехия, Израел. През предишното лято пренощувалите в местата за настаняване в курорта са били над 756 хиляди, а направените нощувки - повече от 5 млн. Близо 6 на 100 е растежът в приходите от нощувки, достигайки близо 270 млн. лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР