"Очакваме милиони католици да приемат нашата вяра", това е казал

...
"Очакваме милиони католици да приемат нашата вяра", това е казал
Коментари Харесай

РПЦ: Папата праща милиони католици в лоното на църквата ни

"Очакваме милиони католици да одобряват нашата религия ", това е споделил ръководителят на Световния съветски национален събор Роман Силантиев пред локалното издание Подем.

Според ръководителя на правозащитната организация, основана през 1993 година под егидата на Руската православна черква (РПЦ), изявлението на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в поддръжка на хомосексуалните бракове е внесло ерес измежду католиците по света.

"Такива думи, произнесени на фона на абсурда със свещениците-педофили, евентуално към този момент са отблъснали доста хора от Римската курия. Заради това ние чакаме всеобщ отлив от католицизма и няколко милиона почитатели на тази западна черква да се причислят към лоното на РПЦ ", е планувал Силантиев. Той също не е изключил и вероятността католици да преминат към протестантството.

Думите на наместника на Свети Петър са били коментирани и от различен представител на РПЦ. "Аз персонално се колебая, че Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се е оповестил в интерес на по този начин наречения брак сред лица от един и същи пол откровено. Той е йезуит, а членовете на този католически медал са известни със своята ловкост ", е споделил йеромонах Макарий - началник на отдела за връзки с медиите на Иваново-Вознесенската епархия (в Централна Русия).

По думите на свещеника е имало единствено един тип брак - сред мъж и жена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР